Zamieszczone przez Oleryk
Na sobotę i niedzielę , zapowiadają w Twoich rejonach, raczej kiepską pogodę , ale może się uda . Też myślę o tym szkiełku .![]()
Zamieszczone przez Oleryk
Na sobotę i niedzielę , zapowiadają w Twoich rejonach, raczej kiepską pogodę , ale może się uda . Też myślę o tym szkiełku .![]()
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
czy ja tez sie moge skromnieZamieszczone przez mariush
dolaczyc do tej prosby mariusha
A nawet, niech juz tam, niech ORZEL bedzie
jakby sie trafil...nad "ta woda"
Jak z głośnością w porównaniu z ZD50 ?
Ciszej albo wydaje dźwięk w nizszej tonacji.
50-ka po prostu bzyczy.
Ciszej od 50 i 50-200, dźwięk bardziej piskliwy jak szlifierkaZamieszczone przez Kris_1
![]()
Witam i gratuluję!
Ta fotka z wiszącą nad drzwiami lampą jak dla mnie jest OK. Ciekawe tylko, jak wyglądałaby z ręki.
Pozdrawiam
Sebaa
"Kto umiera bogatszy ten wygrywa"
"Życie jest pasmem straconych okazji"
"Dzień w którym kupię karabin nadchodzi."
Za kilka godzin jadę po swój.![]()
Oleryk - jeśli to koncert zyczeń, to poprosiłbym jeszcze ten sam kadr (poręcz jest niezłym przykładem, bo widać gdzie powinno byc ostro), z ostrością w tym samym punkcie, na pełnej i po przymknięciu i 1, 2 i 3 przesłony.
I będę całkowicie usatysfakcjonowany....![]()
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Też o czyms takim pomyślalem.Zamieszczone przez mariush
Mam gdzies w domu taką "metrówkę" drewnianą ze skalą, zrobię jutro coś w tym stylu.
Edycja
Ostatnie z porannej "sesji", 125mm i pełny otwór:
Ostrośc była zablokowana na środkowym polu, jak zresztą na wszystkich fotkach, prawie zawsze używam tylko jednego punktu AF.
Dziękuję, Wojtku, za pierwsze wrażenia i sampelki. Całkiem dobrze to wygląda, jak na amatorskie szkiełko. Takiego szkła brakowało w E-Systemie, nie dość, że długie, to jeszcze lekkie i niezbyt drogie. 40-150 jest bardzo dobry, ale w wielu sytuacjach za krótki. Życzę wielu udanych kadrów.
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959