To dziwne. Powinienem zacytować odpowiedz ayu, bo miałem na myśli że w starej M5 działa z każdym obiektywem. (12-40, 45, 75)
To dziwne. Powinienem zacytować odpowiedz ayu, bo miałem na myśli że w starej M5 działa z każdym obiektywem. (12-40, 45, 75)
Cześć,
Jestem tutaj nowy, więc chciałem się przywitać i pozdrowić wszystkich
To "nowy", to nie zupełnie zresztą tak, bo jestem biernym obserwatorem Waszych dyskusji, śledzę to forum od jakichś 3 lat, od kiedy kupiłem pierwszą wersję OMD-M5. Dzięki za wiele cennych rad i informacji - podobnie jak za tę z trybem 3D w EM-5.
Postanowiłem to sprawdzić w MKII, który kupiłem i obiektywem 14-150 II Olympusa - niestety też nie działa, podobnie jak z analogowymi obiektywami, które mam.
Dzięki za podpowiedź - chyba rzeczywiście zmian jest więcej, niż myślałem na początku i trzeba będzie wygospodarować trochę czasu na lekturę![]()
Sprawdziłem w obu instrukcjach i opcja, która była w MKI faktycznie zniknęła i teraz w MKII działa tylko z obiektywami 3D(nigdy jej nie używałem, ale w MKI, według instrukcji, działała również z innymi obiektywami, ale tylko z obiektywami z automatyczną ostrością). Nawiasem mówiąc, pewnie nie działała z obiektywami manualnymi, bo aparat wykorzystywał informację o ustawionej ostrości do oszacowania odległości by dobrać parametry obrazu 3D i automatycznie wykonać drugie zdjęcie w odpowiednim momencie, by efekt był w miarę naturalny.
W sumie ciekawa opcja. Dziwne, że zniknęła, bo była całkiem atrakcyjna.
Ok. Dziękuję.
Lubię sobie popstrykać.
Bardzo bardzo potrzebna podpowiedź:
mając ustawione S-AF+M podczas kręcęnia filmików, wciśnięcie przycisku HDR powoduje, że obiektyw przeostrza.
Super!
Aktualizacja oprogramowania wewnętrznego nr 1.1 datowana na dziś.
1. Function has been modified so that audio can be faded out of movie files created with My Clips editing.
Speed at which information is displayed when the camera is turned on has been improved.
2. The issue of noise appearing in images captured while shooting with High Res Shot has been corrected.
Naładowaną do pełna baterię wkładamy do aparatu, podłączamy kabelek usb do aparatu i do komputera, ściągamy Olympus updater i postępujemy zgodnie z instrukcjami na ekranie.
http://www.olympus.co.jp/en/support/...tware/firm/e1/