Strona 49 z 110 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1096

Wątek: Olympus OM-D E-M5 II - oficjalnie

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Pierwsze M5/2 są już sprzedawane Za Wodą (to do Jack'a).
    Tak czy siak chyba pierwsze wideo 1080/60 z kotkiem

i banknot 20$ w dwóch rozmiarach
    http://twills.fatcow.com/Upload/E-M5MKII/
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...

i banknot 20$ w dwóch rozmiarach
    http://twills.fatcow.com/Upload/E-M5MKII/
    Powszechnie tu znany sklep internetowy przyjmując ode mnie kasę napisał dostawa za 2 tygodnie. Zobaczymy, potrzebuję mu się poprzygladać z bliska jakiś tydzień przed 01.05.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Wiem, że niektórzy jedną wadę słali kilka razy do serwisu. Na Twoim miejscu słałbym do skutku.
    jutro wysyłam, usterka zarejestrowana... mam też drugiego omd gdzie jest dokładnie to samo.... epidemia?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Porównanie (bardzo krótkie) rozdzielczości w trybie filmikowym GH4, M5/2 i LX100.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    jutro wysyłam, usterka zarejestrowana... mam też drugiego omd gdzie jest dokładnie to samo.... epidemia?
    A ja Tobie mówię, że to Twoje lekkie urojenie bo na moje oko aparat zachowuje się normalnie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Słychać krokowe działanie AFu

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Kolejna lekcja do odrobienia przed zakupem dla niezdecydowanych.

W środku parę kadrów dla Mirka.

Hardokorowy fan aparatów serii GH Panasa nt. bohatera wątku:

Please note that I think the Olympus E-M5 MK II is probably the best video camera anyone can buy that isn't using it for professional uses. Basically if you are shooting hand held run and gun video that you intend to post to youtube then this is the camera you want.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 25.02.15 o 02:09
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Rozdzielczość przy tym trybie jest naprawdę imponująca, szkoda że póki co tylko ze statywu, ale to pewnie z czasem będzie się rozwijało.
    Natomiast bardzo mnie martwią artefakty wyłażące w niektórych miejscach, coś jak faktura jakiegoś płótna. Chyba pojawiają się w miejscach gdzie w kadrze się coś lekko poruszy, ale widziałem już kilka ujęć, które siłą rzeczy musiały być stabilne, a jednak efekt ten powstawał pewnie to zasługa stabilnego inaczej statywu
    Na zdjęciu fabryki wyżej, efekt ten widoczny jest na samym dole, mniej więcej pośrodku kadru. Widać tam chyba dym wydobywający się z instalacji i on dał taki efekt.... ?

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Kurczę, to ten sam syf, który widać na fotkach optycznych (kadr z doniczką). Myślałem, że to wynik gradacji, jak podpowiadał Bodzip, ale oglądam jotpega z tej PS-wtyczki Oly nie plik prosto z korpusu.
    A propos. Zauważalne usprawnienie tej funkcji Oly przygotował w następcy M1; wg plotek oczywiście.
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez arhtus Zobacz posta
    Rozdzielczość przy tym trybie jest naprawdę imponująca, szkoda że póki co tylko ze statywu, ale to pewnie z czasem będzie się rozwijało.
    ...
    Na zdjęciu fabryki wyżej, efekt ten widoczny jest na samym dole, mniej więcej pośrodku kadru. Widać tam chyba dym wydobywający się z instalacji i on dał taki efekt.... ?
    Z ręki będzie trudno, nawet jeśli założymy, że zostana całkowicie wyeliminowane przerwy miedzy zdjęciami, to poj. ekspozycja będzie musiała mieś czas równy 1/8 całej ekspozycji. Nie zawsze bedzie tyle swiatła, żeby robić takie zdjęcie na niskiej czułości. Poza tym do fotografowania ludzi fajnie jest mieć 1/125s, a wtedy poj. ekspozycja wypada w okolicach 1/1000s. Pozostaje tylko focenie w słoneczne dni

Na dole fabryki pojawiła się para i ona była źródłem ruchu. Takie same paski widac w niektórych miejscach na krawędzi chmur.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.