Strona 46 z 110 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1096

Wątek: Olympus OM-D E-M5 II - oficjalnie

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    EM1 dojrzalszy? nieporozumienie, ma inną funkcję i to do tego niedopracowaną funkcje pomiaru fazowego i tę inną nielubianą przeze mnie matrycę.
    Jestem z tych co im ten model śmierdzi...
    Ja rozumiem, że tu niekoniecznie każdy ma prawo do własnego zdania a nurt ustalają jednostki z mnogą ilością postów, ale:
    primo - nikt tu na tym forum jeszcze nie dowiódł o wyższości matrycy z EM5 nad tą z EM1 a zagraniczne fora są w tym temacie wręcz odwrotne.
    po drugie primo - nie powinieneś mówić o nieporozumieniu. Miałem wszystkie OMD na raz przez moment i to, że uważam EM1 za najlepszy (nie sugerując się ceną) nie jest przypadkiem.
    po primo ultimo - pomiar fazy działa, dopracowany, niedopracowany ale jest i to jest to co daje swoistą przewagę choćby w nieograniczaniu się szkłami systemowymi m4/3. Wiem, że można i z EM5 ale czy to komfortowe? A z Em1 i owszem.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Mikołaj, zobacz co ci odpisał epi: każdemu według potrzeb!
    Duże szkła? Które masz, 90-cośtam, 300/2.8? Bo reszta jakby ma pokrycie w gówniarzach.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Mikołaj, zobacz co ci odpisał epi: każdemu według potrzeb!
    Duże szkła? Które masz, 90-cośtam, 300/2.8? Bo reszta jakby ma pokrycie w gówniarzach.
    To pokrycie bywa jakby... Jakby go nie bylo , albo jest nie do końca ten teges...
    Ale ja nie narzekam. Mam swoje, zaznaczam swoje priorytety.
    Każdemu według jego potrzeb, a co do opinii o lepszości matrycy mam swoją, sprawdzoną, wejdę w E-M5 II mimo pewnych dla mnie niewygód. Większy grip i pomiar fazowy to nie wszystko, jak dla mnie za mało.

---------- Post dodany o 23:09 ---------- Poprzedni post był o 23:07 ----------

Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Ja rozumiem, że tu niekoniecznie każdy ma prawo do własnego zdania a nurt ustalają jednostki z mnogą ilością postów...
    A takie wycieczki to ja wypraszam sobie... nikt tu nikomu nie próbuje się zamykać ust, a moderacja ingeruje tylko w bardzo skrajnych przypadkach.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 20.02.15 o 01:23
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jednostki ze sporą ilością postów często się między sobą spierają, nawet o pierdoły Nikt nikomu nie zabrania mieć swojego zdania ani go głosić. Ale każdy wygłoszony pogląd można przecież kwestionować i poddawać dyskusji.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    Serwis nie dał rady... wymienił jakąś gumę a wizjer nadal mruga... Oleli mój problem...
    Chciałbym by wymienili mi go na nowy z zachowaniem starej gwarancji czyli ok 9 miesięcy... Żeby nie było, że chcę coś wyłudzić... Ale z Czechami się nie dogadam...
    Wiem, że niektórzy jedną wadę słali kilka razy do serwisu. Na Twoim miejscu słałbym do skutku.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Wiem, że niektórzy jedną wadę słali kilka razy do serwisu. Na Twoim miejscu słałbym do skutku.
    I niech to szybko naprawią, bo jak się to puści na zagraniczne fora to sukces gwarantowany.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To pokrycie bywa jakby... Jakby go nie bylo , albo jest nie do końca ten teges...
    Ale ja nie narzekam. Mam swoje, zaznaczam swoje priorytety.
    Każdemu według jego potrzeb, a co do opinii o lepszości matrycy mam swoją, sprawdzoną, wejdę w E-M5 II mimo pewnych dla mnie niewygód. Większy grip i pomiar fazowy to nie wszystko, jak dla mnie za mało.

Jasne, dla Ciebie tak, jednak niekoniecznie trzeba od razu nazywać kogoś zdanie nieporozumieniem. Masz swoje potrzeby i je rozumiem. Natomiast dzisiaj długo rozmawiałem z Panią z olympusa zajmującą się EM1 i co mnie zaskoczyło to fakt, że EM5II ma te samą matrycę co EM1 i EM10 a producentem jest Panasonic. Nie wiem ile w tym prawdy ale mówiła to z przekonaniem. Dzisiaj wychodzi soft 3.0 do EM1 i będzie poprawione działanie czujników fazowych. nASTĘPNY SOFT DO em1 już jest w przygotowaniu i tez wprowadzi zdjęcia w większej rozdzielczości (ale niewiadomo czy 40mpx) oraz tryb cichej migawki.
    Moim zdaniem więc, jeżeli EM5II ma być tylko 700zł tańszy od EM1 to jednak EM1 jest lepszą opcją.

A takie wycieczki to ja wypraszam sobie... nikt tu nikomu nie próbuje się zamykać ust, a moderacja ingeruje tylko w bardzo skrajnych przypadkach.
    Wiesz, nie o to mi chodziło. Bardziej o fakt, że jako doświadczeni użytkownicy macie silną pozycję opiniotwórczą i nie jest to fair dla np nowych użytkowników, którzy z góry dowiadują się że kupili "kupę" co nie jest prawdą.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    ...którzy z góry dowiadują się że kupili "kupę" co nie jest prawdą.
    A gdzie się tego dowiedziałeś? Zawsze prędzej czy później pojawi się nowszy aparat, który będzie lepszy. Ot, twarde ciastko, które trzeba pogryźć i przełknąć.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar inkoguto
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    IMHO aparat kupuje się pod potrzeby, albo do zabawy. Jak pod potrzeby to zakup wg. wymagań jak do zabawy to ten na który nas stać ewentualni ten który się podoba. Moim zdaniem każdy z aparatów Olka z serii om-d to kawał dobrego sprzętu i wszystko sprowadza się do indywidualnych wymagań. Jak dla mnie i moich potrzeb każdy z nich jest wystarczająco dobry. Nowa piątka to fajne rozwinięcie choć to tylko lekki facelifting. Co do różnicy w cenie wobec em1 przypuszczam, że cena wyjściowa dość szybko spadnie więc różnica będzie większa niż 700 zł.

Ja akurat poczekałbym na jakieś promocje i edycje specjalne vide sam kupiłem em5 w wersji pro kit, i był to dla mnie bardzo opłacalny zakup a sam korpus (w fajnej czarnej chropowatej edycji) wyszedł wręcz śmieszni tanio w zestawie z gripem i 12-40. Uważam że kupowani nowości to kiepski pomysł bo płacimy ekstra za to, że jesteśmy jednymi z pierwszych nabywców - no ale ja z Krakowa
    Acha i co złego to nie ja...
    ----
    moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Natomiast dzisiaj długo rozmawiałem z Panią z olympusa zajmującą się EM1 i co mnie zaskoczyło to fakt, że EM5II ma te samą matrycę co EM1 i EM10 a producentem jest Panasonic. Nie wiem ile w tym prawdy ale mówiła to z przekonaniem.
    To Pani sie jednak nie zna, albo ja zle zrozumiales

M10 ma ta sama matryce co M5 czyli od tych na S.
    M1 ma matryce od tych na P.

Natomiast M10 ma z M1 procek TruePic VII

Co ma M5II nie wiadomo poki co, poza tym ze ma rowniez TruePic VII

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 20.02.15 o 14:46
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów