Strona 44 z 110 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1096

Wątek: Olympus OM-D E-M5 II - oficjalnie

| OlyJedi Awatar MikolajN
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Mam tan zestaw. Ładne pudełko do tego dają

---------- Post dodany o 18:15 ---------- Poprzedni post był o 17:57 ----------

A tak poza tym to cena em5 mark II to taka se względem EM1. Gdybym miał złożyć zestaw marzeń to i tak póki co najkorzystniej wychodzi EM1 w owym zestawie PRO, szczególnie gdy się jeszcze grip wynegocjuje za 1 zł EM5 II z 12-40PRO + Grip + 40-150PRO to już sporo więcej niż EM1 a mimo wszelkich zapewnien, dla mnie i tak braz czujników fazowych go dyskwalifikuje.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Prawie 8 klocków za E-M5II z 12-40? Auć! Z drugiej strony jest OJ, który ratuje sprawę. Wtedy warto się zastanowić...
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Prawie 8 klocków za E-M5II z 12-40? Auć! Z drugiej strony jest OJ, który ratuje sprawę. Wtedy warto się zastanowić...
    Tylko, że przy OJ różnica między zestawem EM5II 12-40 a EM1 12-40 to tylko 700zł... EM1 to nadal lepszy sprzęt i wart tych 700zł.

| OlyJedi Awatar oktopus
    Mieszka w
    Żory
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Nie ukrywam, że również rozważam wystawienie na sprzedaż mojego zestawu E-M5 + 12-40 (ELITE) i zakup E-M1 Pro KIT (chyba najbardziej uzasadniony ekonomicznie zestaw).

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez oktopus Zobacz posta
    Nie ukrywam, że również rozważam wystawienie na sprzedaż mojego zestawu E-M5 + 12-40 (ELITE) i zakup E-M1 Pro KIT (chyba najbardziej uzasadniony ekonomicznie zestaw).
    Pewnie - kto umie liczyć szybko wyliczy co ile wychodzi A dodatkowo piękne piętrowe pudełeczko z odobną szufladką na akcesoria jest gratis
    Ostatnio edytowane przez MikolajN ; 19.02.15 o 21:37

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MikolajN Zobacz posta
    Tylko, że przy OJ różnica między zestawem EM5II 12-40 a EM1 12-40 to tylko 700zł... EM1 to nadal lepszy sprzęt i wart tych 700zł.
    Dla mnie akurat w E-M1 nie ma nic lepszego, co bym wykorzystał w praktyce. A w E-M5II jest. Sam rozmiar jest wystarczającą zaletą, a cicha mechaniczna migawka to już gwóźdź do trumny dla E-M1.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Dla mnie akurat w E-M1 nie ma nic lepszego, co bym wykorzystał w praktyce. A w E-M5II jest. Sam rozmiar jest wystarczającą zaletą, a cicha mechaniczna migawka to już gwóźdź do trumny dla E-M1.
    Ale E-M1 jest cichutki i ma przyjemny dźwięk migawki.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Bardzo przyjemny

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    oktopus - to jak się zdecydujesz, to na 12-40 ale w dobrej cenie to bym się może skusił.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Jeden lubi rybki inny jak mu stopy śmierdzą To tak już jest, że każdy ma coś do czegoś.
    Dla Ciebie EM5II to miód malina a dla mnie nie dorasta do EM1 Sam fakt, że rozmiar EM5 jest niemal identyczny jak EM1 podważa Twój pierwszy argument. Dla mnie np EM5 musiał by posiadać automatycznie grip żebym mógł go jakoś trzymać wygodnie a EM1 ma już w standardzie wygodnie ukształtowaną obudowę. Grip to już dodatkowe kilka stówek i już cena niemal się równa. Elektroniczna migawka wejdzie do EM1 i to już pewne i tez będzie cicho. To tylko kwestia softu. Sam sprzęt w postaci EM1 jest lepszy, dojrzalszy i wiele osób nawet nieświadomie używało tu stwierdzenia, że EM5 jest już prawie jak EM1. Ale prawie tu robi sporą różnicę