To jest wątek o nowej wersji E-M5 czy o E-M10, bo trochę się pogubiłem![]()
To jest wątek o nowej wersji E-M5 czy o E-M10, bo trochę się pogubiłem![]()
The question is, who cares?
Wątek o E-M5 a dyskusja o traktowaniu RAW-ów przez programy Adobe.
Prościej założyć nowy wątek o EM5II - jak już go ktoś kupi...
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ręce opadają, może sobie przeczytasz przykładowa publikację z Adobe. może nie wiesz czym sobie w tym Lightroomie wywołujesz?
http://www.adobe.com/support/downloa...atform=Windows
http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=5825
Przestań się ośmieszać, proszę.
Ostatnio edytowane przez apz ; 17.02.15 o 09:53
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
apz, błagam... Od tamtego czasu pojawiło się kilka nowych wersji ACRa (to w nim jest silnik, DNG Converter to osobny program)i nic one nie zmieniły. Jeśli ktoś uważa inaczej, to nie musi marnować słów - wystarczy, że wywoła tego RAWa "po mojemu" i zafarbu być nie powinno. Póki co nikt tego nie zrobił, za to emocjonalnych wypowiedzi nie popartych absolutnie niczym nie brakuje. Uwaga o ośmieszaniu się dobrze o Tobie nie świadczy...
Dla mnie koniec tematu. Jak ktoś chce podyskutować o problemie, to jest do tego osobny wątek. I jeśli ma jakiś dowód podważający mój test, to niech go przedstawi, zamiast marnować czas innych ludzi swoim fanbojskim mambo-dżambo.
Ostatnio edytowane przez epicure ; 17.02.15 o 10:09
Jestem zdumiony. Ponadto czynisz sobie osobiste wycieczki w moją stronę.
To Ty napisałeś o "naukowym" teście..., a teraz podważasz potrzebę własciwej kalibracji narzędzia do testu, bo mowa o ARC nie o ACR?
Przecież to tak jakbym nie wysterylizował narzędzi przed operacją, nie umył probówek przed doświadczeniem chemicznym...
Kolejne wersje wersje obu tych programów wprowadzają głównie kolejne sterowniki do nowo wprowadzonych na rynek aparatów do programów wywołujących - Adobe ACR i producentów zewnętrznych ARC. Mają nawet te same numery co widać na załaczonych linkach z Adobe. Jak można napisać że linki o ARC są nie na temat nie pojmuję.
Warto czasem porozmawiać o metodzie by nie wyprowadzać nikogo z obserwatorów swoich poczynań w maliny.
A co do miejsca, może wreszcie ktoś z moderacji te część wątka wydzieli i przeniesie we właściwe miejsce.
Ponadto jeśli o mnie idzie to juz też koniec. Tylko proszę nie polemizuj już, nie warto dawać argumentów krytykom....
Ostatnio edytowane przez apz ; 17.02.15 o 11:52
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Kalibracja ACRa leży w gestii Adobe, nie mojej. Chyba, że tzw. pudrowanie syfa i czynienie wszystkiego, aby ukryć niedoskonałości matrycy uważasz za "kalibrację narzędzia". Ja to uważam za oszustwo.
Ciąg dalszy tutaj:
https://forum.olympusclub.pl/threads...20#post1169820