Ostatnio edytowane przez And.N ; 11.02.15 o 01:16
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
A czyja matryca jest w GH4? bo patrząc na testy optycznych to jest wyraźna różnica (na plus dodam) w stosunku do E-M1 i GX7...czyżby dali matrycę Sony![]()
Teraz napiszmy rozprawkę na 5 stron co w czym siedzi. Jeden lubi Sony, drugi Panasa. To wszystko.
Mógłbym złośliwie napisać ci poszukaj sobie w wątku co nadchodzi, linkowałem tam spec. techniczną sensora zastosowanego w GH4 i... M1.
A propos. Ja już się zdecydowałem na M5/2. Kompatybilność z kartami UHS-II jest więc jak dorwę Sandiska 280 MB/s na promocji to spodziewam się, że ta karta tchnie w aparat nowe życie, tak jak to było w przypadku Sandiska 95 MB/s i PM2.
Żeby było śmieszniej (to dla forumowego Samsunga) jedyne co mogłoby mnie powstrzymać przed zakupem M5/2 to zapowiedziany wizjer (dla M2), ale wg. optyczne.pl to dopiero we wrześniu przyszłego roku.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 11.02.15 o 09:32
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Nie wiem czy ktoś to wyjaśnił czy nie (nie chce mi się czytać tych 22 stron postów), ale odnośnie dodatkowego obcinania ramki w trybie wideo wygląda to tak. Włączona stabilizacja - aparat przycina ramkę i mamy kropa w okolicach 2,3, wyłączona stabilizacja - aparat nic nie przycina.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
andtor2
przeczytaj proszę mój post uważnie. Być może faktycznie wczoraj w nocy byłeś już zmęczony, że nie zrozumiałeś o czym pisałem. Pozdrawiam.
Cytuje, najważniejsze (koniec wypowiedzi):
Spytaj może postronnej osoby jak to rozumie.
PS
W E-M10 pomaga firmowe oprogramowanie OV3 bo te od Adobe (PS, PSE, LR) nie radzi sobie zupełnie z .orf (z tej konkretnej puszki), a przykłady podawałem nie raz tu np: Post #17
Ostatnio edytowane przez And.N ; 11.02.15 o 10:48
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
wróćmy może na chwilkę do E-M5 mkII![]()
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Powiem tak ładny. Pomysł z nowym sposobem mocowania ekranu - zobaczymy. Szkoda że grip z em-5 nie spasuje, ale to niestety chyba norma 1 grip ma pasować tylko do 1 aparatu - szkoda nie ładne zagranie. Z innowacji fajna byłaby nowa lepsza bateria.
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
.
Firma musi jakoś przetrwać.
Z inowacji to brak h265, zapowiedzianego właśnie wizjera 4.4 MPxczy 4K. Może w firmware za pół roku dadzą chociaż s-log, to byłby dla mnie ideał.
Stara bateria to nawet nie ukłon w stronę użytkowników tylko utrudnianie ewentualnego przejścia do konkurencji typu GH4 czy NX1.