Myślę jednak, że to 1/40 to czas pstryknięcia wszystkich ośmiu klatek. W sieci są bowiem sample high resolution, które mają czas naświetlania 1s.
Myślę jednak, że to 1/40 to czas pstryknięcia wszystkich ośmiu klatek. W sieci są bowiem sample high resolution, które mają czas naświetlania 1s.
Polska, cóż, to nie Śląsk, ale też tam ładnie, A. Sapkowski, "Boży wojownicy"
Zobacz na to co gietrzy wrzucil z zegarkiem i wskazówka sekundnikamozna sie doliczyc 8 pozycji wskazowki i nawet na tej podstawie w przyblizeniu wyliczyc ile czasu mija miedzy jednym zdjeciem, a kolejnym.
T.
[EDIT] choc.. nie błędne założenie... No nic trzeba bedzie przetestowac.. migawka 1/250 albo nawet 1/500 sek i tryb 40 MPix plus obok jakis miernik poazujacy upływ czasy z dokładnościa do setnych sekundy\
T.
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 6.02.15 o 15:34
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Też tak sądzę.
Z tego linku w pierwszym poście (Robina Wonga) cyt: (spolszczone) ..."Więc w jaki sposób Olympus 40MP High Res Strzał w pracy E-M5 Mark II? To wszystko było w tym niesamowite 5-Axis systemu stabilizacji obrazu. Gdy 40MP High Res Shot jest zaangażowany, czujnik obrazu jest przesunięta przez stabilizator 5-Axis na odległość pół piksela, we wszystkich kierunkach. 8 oddzielne zdjęcia są zrobione w odstępie około 2 sekundy (może być dłuższy, jeśli używasz dłuższy czas otwarcia migawki), a następnie wszystkie zdjęcia zostaną połączone w jedną, pojedynczą, wysokiej rozdzielczości 40MP zdjęcia."...
..."Prosimy zwrócić uwagę, że ten 40MP High Res Strzał nie jest coś, co może być wykorzystane w wielu warunkach fotografowania. Jesteś ograniczony do statywu korzystania i fotografowania obiektów, które są całkowicie nieruchome. "...
Przy 1/40s obyłoby się bez statywu.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Uułał.
Przeczytajcie u Pokki komentarz pod tym artykułem: jeśli dobrze kojarzę koleś wstawił link do sklejki zrobionej z ręki, nie statywu, przy najkrótszym czasie 1/400.
/najwspanialszy edit: M5 Mark II wspiera obsługę kart UHS-II; czas wejść w Sandiski 280 MB/s
Przynajmniej według tej (USA) strony:
http://www.thephoblographer.com/2015...omd-em5-mk-ii/
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 6.02.15 o 15:51
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Nie moge sie powstrzymac!Specjalnie cos dla Was w temacie:
(ogladac do konca gdyby ktos nie...)
pozdroofka![]()
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Dajcie się ludziom trochę popodniecać![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
A tak swoją drogą nikt nie pisze o tej gibanej lampie błyskowej, a to najmądrzejsza rzecz, jaką Olek zrobił. Lata trzeba było czekać, aż się ktoś ocknie i zacznie dodawać tego typu błyskotki do zestawu. W końcu do czegoś się one przydadzą.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie na optycznych, tylko tu:
http://www.partner.olympus.pl/2015.0...5_Mark_II.html
OM-1; E-M5 II; E-M1; XZ-2; trochę słoików