Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Kawałek Irlandii

| OlyJedi Awatar Abedin
    Mieszka w
    Słupsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Minie powala 5 , gdyby jeszcze u góry ktoś stał czy siedział taki jeden człowieczek.
    Abedin

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez daghda
    ...mnie raczej chodzi o to, że średnio co trzecia spotkana osoba, to Polak. Nie, żebym przepędzał kogoś czy bronił komuś cel zarobkowy. Dla mnie Irlandia była krajem pachnącym wrzosem i deszczem, pełną celtyckich legend Szmaragdową Wyspą. Fascynacja muzyką, krajem, ludźmi. Zdjęcia są fajne, ale... nie wiem, nie jest to już ten sam kraj, który ja znam (mam na myśli okres przed wstąpieniem do EU). Sam pamiętam wycieczki po Belfaście, gdzie można było dostać "w ryj" za "bycie katolem", itp. A teraz? W banku - po polsku. W sklepie - polskie żarcie. Irlandczycy piją polskie piwo. Wyspa zmieniła się nie do poznania.
    Ech się rozmarzyłam.

Damian, niestety wszystko się zmienia - nie wiem czy na lepsze... Nie umiem odpowiedź na to pytanie... patrząc na kolejne "zagospodarowanie" bliskich mi terenów, powinnam się cieszyć - bo domy, bo praca, bo przychodzi ten "postęp techniczny", bo ludzie podobno mają lepiej... a ja powoli widzę, że jest coraz mniej tych "klimatycznych miejsc"...

Lessie powinien kojarzyć taką drogę, która biegła kiedyś wzdłuż wojskowego lotniska na płd-zach Wrocławia. Jak "mi się chciało" to tamtędy wracało się z miasta te kilkanaście km. Droga z pokruszonej cegły, obok płot betonowy z drutem kolczastym, krzaki, pola, mnóstwo ptactwa, dzikie jeżyny i róże. Dzisiaj - asfaltówka, obok jedno z bardziej prestiżowych osiedli i budują dalej. Powinnam się cieszyć... nie umiem.

Przepraszam za OT, ale tak mi się nasunęło
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów