Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 66 z 66

Wątek: Ricoh gx 100

| OlyJedi Awatar Don Pedro
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Moje gratulacje!!! A jak tam z dystorsja przy takim kącie, a właściwie to chcę zapytać o funkcję korygująca tego typu zniekształcenia geometryczne w którą wyposażono ten aparat/ ma sie rozumieć, że ewentualna odpowiedź z Twojej strony nastąpi przy okazji wykorzystania tego wynalazku/ Pozdrawiam i będę zaglądał do galerii.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Rafał, ja też mam pytanko (choć pewnie przekonam się organoleptycznie w Łodzi ): jak duży jest ten Ricoh? Mieści się w kieszeni (jeśli tak, to w jakiej )? Swojego analoga lubię za to, że jest mały i lekki, a obiektywy mogę włożyć do kieszeni. Bardzo to wygodne przy wypadach na focenie. E330 + 14-54 to przy moim OM-20 i nawet 135/3.5 to wielkie bydle. Przy streecie przydałaby się duża poręczność. Po zobaczeniu Twoich fotek z nowego nabytku, zobaczeniu tego, że nie różnią się właściwie od fotek z lustrzanki i przeczytaniu o ile łatwiej foci Ci się Ricohem przestało mnie już zastanawiać, czemu Martin Parr foci kompaktem
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez 01
    Od paru tygodni rozglądam się za opiniami w sieci na temat GX100. Zaciekawił mnie ten sprzęcik. Nie wiecie może czy jest gdzieś w Krakowie (lub w Polsce) sklep gdzie można sobie go obejrzeć i zobaczyć jak to chodzi w ręce?
    W Krakowie nie oglądniesz go nigdzie. Sprawdzałem. Nie ma go też w wielkich sieciach Media Markt czy Saturn. Ogólnie ciężka sprawa. Jeśli zależy Ci na pomacaniu tego Rikosia, to możemy się umówić. W najbliższy weekend wybieram się do Łodzi, ale następny na pewno będę łazikował po Krakowie.

ps. 01, mam nadzieję, że jesteś piękną kobietą .
    Dzięki, niestety jestem gburowatym gościem . Też się załapałem na imprezę do Łodzi - właśnie się dowiedziałem.. więc jak weźmiesz sprzęta to tam będzie okazja pooglądać i pogadać.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czyli aparat polecasz. Jezeli bys mogł wstawic jakies zdjecie krajobrazu, widziałem zdjecia w Twojej galerii , ale zajmujesz sie streetem wiec chociaz jedno
    Powiedz jeszcze ile srednio robisz zdjec na akumulatorze.Dzieki

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez blunt17
    Czyli aparat polecasz. Jezeli bys mogł wstawic jakies zdjecie krajobrazu, widziałem zdjecia w Twojej galerii , ale zajmujesz sie streetem wiec chociaz jedno
    Powiedz jeszcze ile srednio robisz zdjec na akumulatorze.Dzieki
    Nie zrobiłem żadnego krajobrazu. Nie zajmuję się zupełnie tą tematyką. Nie umiem też odpowiedzieć ile zdjęć robię na akumulatorze. Trzy razy wyszedłem z nim na miasto, ale mam tylko jeden akumulator. Więc przed każdym wypadem doładowywałem, żeby nie mieć kuku w trakcie focenia.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Kaz de Wro
    Mieszka w
    Wroc
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Z kliszą na szyi.
    Olympus 35 RD.