temat jest o Ricoh GX100 (1/1.75), zszedł trochę na Sigmę DP1 (APS-C), natomiast nie słyszałem jeszcze o cyfrowym kompakcie z FF. największą jak na razie matrycę ma chyba Leica M8, ale do FF jeszcze jej trochę brakujeZamieszczone przez Don Pedro
temat jest o Ricoh GX100 (1/1.75), zszedł trochę na Sigmę DP1 (APS-C), natomiast nie słyszałem jeszcze o cyfrowym kompakcie z FF. największą jak na razie matrycę ma chyba Leica M8, ale do FF jeszcze jej trochę brakujeZamieszczone przez Don Pedro
Cena tego Ricoha mocno poleciała.
http://www.ceneo.pl/596190
kurcze pióro ale e400 kosztuje teraz mało, a do tego zapowiadany tani szeroki obiektyw![]()
Dag, co to za obiektyw? chyba wypadłem z tematu o obiektywach.Pozdrawiam.
Coś ca. pomiędzy 7-14 a 11-22 za cenę nizszą od tego drugiego... spekulacje są, ze będzie to coś 8-16Zamieszczone przez Don Pedro
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
To cena z Pixmanii.Zamieszczone przez Rafał Czarny
Wplacasz pieniądze i czekasz az przyślą z Francji.
Znajomi czekali ponad miesiąc a jeszcze święta...
Poza tym to "goły" aparat, bez wizjera a właśnie z wizjerem kątowym, ten aparat bardzo mi sie podoba.
Hej, no i jakie Rafale wrazenia z pierwszych chwil z gx100?Czytalem ze juz nabyles.Pozdrawiam
Wrażenie pozytywne. Będę miał z niego streetpociechę. Na początek wrzucam sample z ISO 400, 800 i 1600. Najwyższe ISO to total kaszanka, ale 800 spoko loko jak dla mnie. 400 to już zupełny luzik.Zamieszczone przez blunt17
ps. Szumy na tych fotach są trochę większe, niż gdyby obrabiał je ktoś inny. Ja po zmniejszeniu do internetowej rozdzielczości mocno wyostrzam, co jak wiadomo potęguje szumy. Ale mnie interesuje praktyczne zastosowanie tego aparciku, a nie oglądanie cropów. Tak właśnie obrabiam foty i takie będą moje wypociny z tego Rikosia.
Jutro chrzest bojowy mojego nowego nabytku.
400 ISO
800 ISO
1600 ISO
Poki co jest dobrze.
Jestem ciekawy, jakie będa wrażeniea z ulicy.Nie chodzi mi tylko o jakosc zdjec ale i o wygode użytkowania. Jak popstrykasz to sie podziel opinią.
Rozumiem, że bez lampki?!
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R