Nie wierzę w św. Mikołaja. Wierzę za to w Aniołka, który przynosi prezenty pod choinkę w Wigilię.![]()
Nie wierzę w św. Mikołaja. Wierzę za to w Aniołka, który przynosi prezenty pod choinkę w Wigilię.![]()
W takim razie Rafale, czekamy na Twoją opinię o GX100 Ponieważ aparat ma podobno super skorygowany pod wzgl. dystorsji obiektyw, a dodatkowo można ją usuwać / korygować/ za pomocą funkcji w aparacie/oprogramowanie/ to mała prośba napisz za jakiś czas/ jak jest w istocie i jaki praktyczny efekt daje program prostowania linii w tym kompakcie/ pewnie po wykrywaniu twarzy, przyjdzie kolej na prostowanie linii, z beczki na prostopadłościan i u innych producentów/ Ricoh swego czasu związany był z Pentaxem, zatem jestem ciekaw, czy do tego aparatu pasują lampy Pentaxa? Aparat musi być popularny skoro w pbase już jest ponad 4400 zdjęć , przeglądając je oceniłem ten aparat jako posiadający olbrzymie możliwości. Mnie na taki aparat nie stać, tym większy podziw z mojej strony dla nabywców takiego sprzętu.Pozdrawiam.
Ja takze czekam na relacje i wrazeniaCo prawda takze sie juz zdecydowalem na ricoha,ale z zakupem bede sie jeszcze musial troche wstrzymac, z wiadomych wzgledow
.
Pozdrawiam
a mnie nęci sigma dp-1... niech tylko się pojawi ;p
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jak dla mnie ma jedną b. poważną wadę - ciemny obiektyw. Światło jest 4.Zamieszczone przez grizz
ale matryca wielkości APSc ;pZamieszczone przez Rafał Czarny
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Gdyby miał jaśniejszy obiektyw, dobry optycznie i z 2-krotnym zoomem (28-56mm), byłby mój.Zamieszczone przez grizz
jak dla mnie aparat ten robi fatalne zdjecia, taka kasze generuje tez moja komorka![]()
Który? Ricoh czy Sigma?Zamieszczone przez jones
Pewnie chodzi o Ricoha bo Sigmy jeszcze nie ma.
Ciekawe, jaka to komorka? Kupiłbym sobie taką![]()