A nie lepiej Olek E400 (tanio) i ZD 11-22? Albo E410? Mniejsze od Sony R1 na pewno, a zdjęcia na pewno lepsze od Ricoh-a.
Jak znajdziesz używny 11-22 lub ściągniesz z USA to nawet tak bardzo drożej od Richoh-a nie będzie.
A nie lepiej Olek E400 (tanio) i ZD 11-22? Albo E410? Mniejsze od Sony R1 na pewno, a zdjęcia na pewno lepsze od Ricoh-a.
Jak znajdziesz używny 11-22 lub ściągniesz z USA to nawet tak bardzo drożej od Richoh-a nie będzie.
ricoch mniejszy, lżejszy i cichszy!Zamieszczone przez Piotr_0602
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
OTZamieszczone przez Rafał Czarny
Jak już zaczniesz nim focić, to podziel się wrażeniami
EOT
Kiedy go kupię, to jak znam życie, 90 proc. moich zdjęć będzie pochodzić z tej małpki.Zamieszczone przez Oleryk
Z takim bezszelestnym maleństwem to będę mógł wchodzić ludziom na głowy.
A cena powoli spada. Już go można wyjąć za 1,5 tys. PLN.
Rafał, czytałeś to: Czekając na DP1...?
Może już niedługo to będzie alternatywa dla Ricoha?
Wygląda nieźle![]()
Już zdecydowałem się na Ricoha. Ma szeroki 24 mm, a to jest coś. Do tego można dołożyć konwerter i będzie 19mm. Miodzik. A szumów się nie boję. Biorę je na klatę z piersiami.Zamieszczone przez Oleryk
![]()
Myślę, że to świetny wybór, gratulacje :-)Zamieszczone przez Rafał Czarny
Widzę, że naprawdę lubisz niszowe marki ;-)
Tego Ricoha obserwujemy z Rafałem już od jakiegoś czasu.
Jeszcze gdyby kupił to będą wieści z pierwszej ręki![]()
Kupię go na bank. Myślę, że jeszcze w tym roku. Pod choinkę sobie prezent sprawię.Zamieszczone przez Oleryk
Na Św. Mikołaja nie liczysz?
Może dyskretne rozpuszczenie wici w rodzinie spowodowałoby powszechną mobilizację i aparat pod choinkę podrzucilby Ci Mikołaj?