Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: E400 za 320 zł

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

E400 za 320 zł

Witam,

Co myślicie o olympusie e400 z ZUIKO 14-42 mm za 320 zł ? Obecnie używam kompakt sony h90 i boje sie że po zakupie E400 w ogóle nie zauważę różnicy w jakości zdjęć pomiędzy kompaktem, a lustrzanką.... Proszę o pomoc

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luphura Zobacz posta
    Witam,

Co myślicie o olympusie e400 z ZUIKO 14-42 mm za 320 zł ? Obecnie używam kompakt sony h90 i boje sie że po zakupie E400 w ogóle nie zauważę różnicy w jakości zdjęć pomiędzy kompaktem, a lustrzanką.... Proszę o pomoc
    Powiem krotko jako dociazenie statywu to tak
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dlaczego ten aparat jest taki słaby ? Chodzi mi o typowo amatorskie zdjęcia, to byłaby moja pierwsza lustrzanka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Ten soniak jest z 2012 roku, E400 z 2006 roku. Patrząc na zdjęcia na flickr: https://www.flickr.com/cameras/olympus/e400/ to nie nazwałbym go "takim słabym". Ale na tle dzisiejszej konkurencji wypada już blado.
    Z drugiej strony 320 zł kosztuje używany obiektyw 14-42 do mikro, więc cena jak najbardziej adekwatna

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luphura Zobacz posta
    Dlaczego ten aparat jest taki słaby ? Chodzi mi o typowo amatorskie zdjęcia, to byłaby moja pierwsza lustrzanka.
    3 pkt AF, raczej szalu nie robi, ciezko z AF kidy malo swiatla, maly wizjer, matryca Kodaka, ISO max 200, podobno dobry DR
    puszka z systemu 4/3 ktory umarl
    nawet jak podepniesz ZD 14-54 daleko bedzie do dziejszych standardow, za to podniesie cene zestawu do 1000-1100 zl, a za to mozesz spokojnie kupic epm2 z kitem
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar cissic
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    235
    Moja galeria
    Matryca pamięta czasy Piasta Kołodzieja, choć chyba troszkę lepsza niż w przypadku e410. Na ISO 800 jest już słabo i "po ciemaku" fotki bez paćki nie uświadczysz. Wizjer jest wielkości dziurki od klucza co skutecznie utrudnia zabawę z manualna optyką a ta do nauki IMO jest najlepsza. Oczywiście na start ten aparat jest ok, ale może pomyśl o jakimś Nikonie d90 lub innym wynalazku, który da Ci dużo więcej frajdy z użytkowania. Koszta oczywiście wzrosną, ale kupuj sprzęt "rozwojowy". System 4/3 niestety umarł już jakiś czas temu...

---------- Post dodany o 16:23 ---------- Poprzedni post był o 16:22 ----------

Jeśli szukasz olka to szukaj czegoś w m4/3

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar RafS
    Mieszka w
    Myślibórz
    Siła reputacji
    59
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    3 pkt AF, raczej szalu nie robi, ciezko z AF kidy malo swiatla, maly wizjer, matryca Kodaka, ISO max 200, podobno dobry DR
    puszka z systemu 4/3 ktory umarl
    nawet jak podepniesz ZD 14-54 daleko bedzie do dziejszych standardow, za to podniesie cene zestawu do 1000-1100 zl, a za to mozesz spokojnie kupic epm2 z kitem
    Zgadzam się z Viruussem, a dodam, że epm2 ma jedną z najnowszysch bardzo chwalonych matryc i pomimo niepozornego wyglądau daje możliwość nauki fotografii(m.in. posiasa tryby PASM, tylko nie ma kółka wyboru trybów, a w menu trzeba je włączyć) i to jest o wiele lepszy wybór niż na siłę lustro.

Ps. zdaje się, że na forumowej giełdzie ktoś ostatnio tanio chciał sprzedać E-pm2.
    czasami mniej znaczy więcej..

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dziękuje bardzo za wszystkie rady ! Myślę, że niestety nie zostaje mi nic innego niż dozbierać więcej kasy i kupić coś lepszego