Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 57

Wątek: E-3 czy E-30 a może E-620

Awatar looolek44
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

E-3 czy E-30 a może E-620

Witam serdecznie!

Potrzebuję kupić drugą puszkę z E-systemu . Wszystkie porównania, oceny, opinie, recenzje, pierdoły, zamąciły mi tak w głowie, że już sam nie wiem czy E-3 czy E-30 a może nie cisnąć tak wysoko tylko nabyć E-620. Obecnie mam 520-tkę i sobie chwalę, ale nic to , będzie dla Żony. Zastosowanie - głównie fotografia przyrodnicza - w tym często makrofotografia, ale też i 300 tkę czasem się zainstaluje, no i podróżnicza. Z racji zawodu często jestem "w terenie" .

Pozdrawiam
    OMD E M5 i E-520. Szklarnia :ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 14-42. Takumar 50/1.4, Tair 3S 300/4,5, Helios 44M (scheda po Ojcu), Wołna-9

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez looolek44 Zobacz posta
    Witam serdecznie!

Potrzebuję kupić drugą puszkę z E-systemu . Wszystkie porównania, oceny, opinie, recenzje, pierdoły, zamąciły mi tak w głowie, że już sam nie wiem czy E-3 czy E-30 a może nie cisnąć tak wysoko tylko nabyć E-620. Obecnie mam 520-tkę i sobie chwalę, ale nic to , będzie dla Żony. Zastosowanie - głównie fotografia przyrodnicza - w tym często makrofotografia, ale też i 300 tkę czasem się zainstaluje, no i podróżnicza. Z racji zawodu często jestem "w terenie" .

Pozdrawiam
    E-3 to wspaniała puszka z matrycą jak Twoja, E30 - duże wygodne, niezły wizjer, 12 MPx, E620 puszka zminiaturyzona, zmniejszony wizjer reszta prawie jak w E-30.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Witam serdecznie!

Pozdrawiam
    A może coś z mikro ?
    A w temacie - E-620 ma taką samą matrycę jak E-30.
    Niektórzy mówią, że E-3 ma lepsze wysokie ISO od E-30. Ja tego nie potwierdzam - miałem oba, mam E-30. Ale... wrażenia są indywidualne.
    E-30 ma mikroregulację FF/BF w korpusie (E-620 chyba też) czego nie ma E-3.
    E-3 jest uszczelniony, natomiast 30 i 620 nie.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Miałam E-620 i bardzo miło wspominam sobie tą puszkę
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Awatar looolek44
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Mikro też rozważałem. E-PL5 konkretnie. Też fajna pucha. Ale tak wg was czy warto dać te 1500-1700 za E3 czy może poprzestać na E30 za tysiaka ? Ta regulacja fokusa może się czasem przydać. Wszyscy ganią też Olka za dołożenie pikseli w E30 w stosunku do E3 - że szumy, że bez sensu.
    OMD E M5 i E-520. Szklarnia :ZD 14-54, ZD 40-150, ZD 14-42. Takumar 50/1.4, Tair 3S 300/4,5, Helios 44M (scheda po Ojcu), Wołna-9

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Mikro też rozważałem. E-PL5 konkretnie. Też fajna pucha. Ale tak wg was czy warto dać te 1500-1700 za E3...
    MSZ nie, brała bym E-PL5, ale podkreślam iż ja bym tak zrobiła. Mam E-5 i tak się nie dawno skusiłam na E-PL5 Świetne to maleństwo jest
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Bier kastrata z matryca od sonego, nic to ze male, w tym wypadku maly moze wiecej zwlaszcza w makro

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Mikro też rozważałem. E-PL5 konkretnie. Też fajna pucha. Ale tak wg was czy warto dać te 1500-1700 za E3 czy może poprzestać na E30 za tysiaka ? Ta regulacja fokusa może się czasem przydać. Wszyscy ganią też Olka za dołożenie pikseli w E30 w stosunku do E3 - że szumy, że bez sensu.
    Szumy, piksele, to śpiewka już dawno bez sensu, problem tam był z niedopracowanym oprogramowaniem matrycy, co pokazał EPL-1 i za mocnym filtrem AA jak na dzisiejsze standardy.
    EPL-5, E-PM-2 (fajna puszka ale nie dla każdego , trzeba umieć ją sobie ułożyć), E-M5 i E-M10, E-PL5 i E-PL7 - z tego wybierz coś dla siebie.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    A może coś z mikro ?
    A w temacie - E-620 ma taką samą matrycę jak E-30.
    Niektórzy mówią, że E-3 ma lepsze wysokie ISO od E-30. Ja tego nie potwierdzam - miałem oba, mam E-30. Ale... wrażenia są indywidualne.
    E-30 ma mikroregulację FF/BF w korpusie (E-620 chyba też) czego nie ma E-3.
    E-3 jest uszczelniony, natomiast 30 i 620 nie.
    620 ma na 100 % regulacje AF, przez 4 lata posiadania tego aparatu nie uzylem
    inna sprawa, ze mialem tylko szkla O, poza sigma 150 w ktora dobrze trafilem
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Witam serdecznie!

Pozdrawiam
    Witam !

Jezeli jestes zadowolony z E-520 i masz dobre szkla i nadal chcesz byc w E-systemie to E-620 bedzie dla Ciebie swietnym aparatem.
    Roznica w foceniu bedzie kolosalna.

Mozna tez wejsc w m.4/3 ale czy tak naprawde tego potrzebujesz ?

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Darekw1967 ; 30.01.15 o 10:45
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak