Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: c-150 i baterie

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

c-150 i baterie

Mam taki problem.Kupisłem sobie olympusa c-150 i mam problem z bateriami.Po zrobieniu ok 10 zdjec baterie sie wyczerpały,zdziwiłem sie i kupiłem drugie te podziałały tez nie długo,bo około 5 mniut.Czy jest to wada aparatu czy jest to normalne ? Jak temu zapobiedz ? Z góry dzieki za odpowiedz.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    kupic akumulatorki
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Marek, to jak najbardziej normalne zjawisko Dotyczy to wszystkich uzytkownikow cyfrowek Aparaty cyfrowe pozeraja prad w ilosciach hurtowych, na bateriach daleko nie zajedziesz Wyczerpuja sie po kilkudziesieciu, kilkunastu, a czasem nawet po zrobieniu kilku zdjec, w zaleznosci od stopnia absorbowania pradu podczas uzycia poszczegolnych funkcji aparatu ( szczegolnie pradozerne sa lampa i zoom, takze wyswietlacz lcd rubasznie oddaje sie konsumpcji pradu z baterii, dlatego niektorzy uzytkownicy czasem go wylaczaja ) Zakup ten zwroci Ci sie bardzo szybko, dlatego nie ma co zalowac pieniazkow

"Jak temu zapobiec?" ----> nie robic zdjec

pozdrawiam
    C4000 Z + 64mb+16 mb+tuleja King+Hoya UV 52 HMC SUPER+ Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER + dekielek

www.uranus.friko.pl <-- zapraszam na stronke

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Poniewaz nie znam sie za bardzo na akumulatorkach ,to prosze was o pomoc.Jakie akumulatorki najlepiej kupic. ? Chciałbym dobre i w nie za wysokiej cenie.Zakupu chciałbym dokonac najlepiej przez internet,wiec prosze o podawanie linków.Z góry dzieki.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Coz, Marku, zalecam najpierw zapoznanie sie z opiniami innych na temat akumulatorkow i ladowarek Wpisz w wyszukiwarce pojecia: akumulatorki(ek) ladowarka i temu podobne Ta kwestia byla na forum poruszana wiele razy

Oczywiscie radzilbym kupic jak najbardziej pojemne akumulatorki, z wiadomych powodow. Im bardziej pojemne akumulatorki, tym wiecej zrobisz na nich zdjec Najlepiej zaopatrz sie w akumulatorki o pojemnosci 2100 mAh badz jeszcze bardziej pojemne Ja mam Panasonica 2100 wlasnie i kupilem je w sklepie placac za jeden 14,50 Nie kupuj akumulatorkow nieznanych firm, to tandeta i mimo, iz kusza cena to w istocie satysfakcji Ci nie przyniosa. Najbardziej optymalnym rozwiazaniem byloby zaopatrzenie sie w dwa komplety akumulatorkow, i wielu pasjonatow fotografii tak czyni wlasnie. Jeden komplecik sie rozladuje to ladujesz drugi a wyczerpane akumulatorki myk myk do ladowarki

Jesli robisz niewiele zdjec to mozesz kupic jeden komplecik akumulatorkow i jakas w miare szybka ladowarke ( 2100 w 3-5 godz) Oczywiscie mozna nabyc tez bardzo tanie standardowe ladowarki, ktore laduja takie akumulatorki o podanej przeze mnie pojemnosci w kilkanascie godzin Mozna wtedy pozostawic akumulatorki do ladowania na cala noc, ale co zrobic gdy akumulatorki rozladuja sie w polowie dnia a my chcemy jeszcze zrobic kilka zdjec? Rozwiazaniem bylaby bardzo szybka ladowarka ladujaca podane przeze mnie akumulatorki w ok godzine, ale z kolei takie szybkie ladowanie skraca zywotnosc akumulatorkow a i jej cena jest nieporownywanie wyzsza.

Wybor nalezy do Ciebie Marku

Ja mam ladowarke MW 5798N :

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=24367658

kupilem ja w sklepie za 99 zl Ja mam model ubozszy nieco od tego podanego powyzej (mozliwosc rozladowania akumulatorkow tylko w jednym slocie i brak sygnalu dzwiekowego po naladowaniu ) , ale to niewielka roznica Oczywiscie mozesz sobie kupic taka juz w miare ladowarke za ok 50-60 zl

Jesli o czyms nie wspomnialem do napisze pozniej

pozdrawiam
    C4000 Z + 64mb+16 mb+tuleja King+Hoya UV 52 HMC SUPER+ Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER + dekielek

www.uranus.friko.pl <-- zapraszam na stronke

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

C-150 i coraz krotszy czas działania.

Witam
    Aby nie robic zamieszania z nowymi tematami napisze tutaj

Zakupilem ponad rok temu Olka c-150 i dalem go w uzytkowanie rodzinie (sam siedziałem na Canon-gu).. uzywali go z ładowarka GP i akumulatorkami GP2100mAh
    Aktulanie ,czyli po roku, problem jest taki ze akumulatorki wyczerpuja sie ZA SZYBKO. Nawet jesli leza one w aparacie i nie jest zrobienne ani JEDNO zdjecie potrafia pasć w ciągu DNIA.
    Niewiem czym to jest spowodowane, nie miałem kontaktu z tym aparatem, rodzinka twierdzi ze działał wysmienicie(nie było zadnych fizycznych ani innych usterek) i z czasem coraz krotej trzymały baterie (akumulatorki).
    Normalna rzecza było wlozyc inne... probowalem z wieloma innymi i jest DOKŁADNIE TO SAMO. Wszytkie padaja w ciagu 24h

Czytalem w paru miejscach ze nie wolno uzywac tego olka z Akumulatrokami NI-MH... ale nigdzie nie pisze DLACZEGO.

Prosze o pomoc i wyjasnienie sprawy