Rozważając teoretycznie można było:
- zrobić zdjęcie sekundę wcześniej (dorożka byłaby mocniej na prawo) wraz z przekadrowaniem i usunięciem całej lewej strony
- zrobić taki kadr jak jest, ale po lewej zostawić tylko faceta machającego ręką (ten w pomarańczowej kurtce)
- cały ten kadr przesunąć ciut w lewo (bo w sumie zdjęcie nie jest złe)
A i tak proponowałbym focenie na Rynku wcześnie rano, jak jeszcze jest tam mało ludzi. Później robi się korba...![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Doskonale, dziękuję![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Na mój odbiór to poprawki niewiele wnoszą. Budynki w tle nie wiele mnie obchodzą w tym kadrze, czy są proste czy nieco krzywe...
One chyba nie były głównym tematem zdjęcia...
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dzięki wszystkimNie spodziewałem się aż tak licznego odzewu. Z prostowaniem też miałem mały problem, ze względu na narożnik. Nie jest on w "naturze" prosty, w części widocznej na zdjęciu, tylko krawędzie ma pochylone na zewnątrz. Przyznam, że trochę z lenistwa odpuściłem
Uznałem za mniej ważne.
Czytając Wasze posty doszedłem do wniosku, odnośnie moich wahań co do zawartości kadru, że jednak jako jedno zdjęcie lewa część jest nie potrzebna. Sama dorożka jest na tyle mocnym punktem, że reszta tylko przeszkadza. Natomiast w serii ... , zresztą oceńcie sami
... i seria :
.
Wielu nie zdaje sobie sprawy że niezależnie od modelu aparatu ich zdjęcia będą wyglądały tak samo
Czy ta seria miała coś opowiedzieć? Pytam, bo ja tu nie widzę żadnego wyrazistego przekazu...
A z innej beczki, to proponowałbym wybrać się do Rynku w niedzielę rano, najlepiej w deszczową lub mglistą pogodę. Ludzi wtedy niewiele, a klimaty jak z Conan-Doyle'a![]()
Na mgiełki w Krakowie pod koniec września już polowałem... niestety bez powodzenia.
Odnośnie samego spotkania - ja na mgiełki w Krakowie zawsze chętny jestem.![]()