Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Monitory UHD i więcej do obróbki zdjęć

  1. #1
    | OlyJedi Awatar gietrzy
    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    Kielcach
    Posty
    5.013
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

    Monitory UHD i więcej do obróbki zdjęć

    Zakładam wątek o monitorach jak w temacie.

    Wpadł mi w oko nowy monitor Della dedykowany m43* , model 2715K potrafi wyświetlać 5120x2880 pikseli czyli niecałe 15 MPx, co przy 27" daje 218 ppi
    Prawie dwa razy więcej pikseli od UHD powoduje, że póki co nie pogra się w 5K żadnym zestawem, nawet 2xGTX980 nie daje 60 kl/s.
    Póki co monitora nie ma w sprzedaży w EU, najtaniej znalazłem w B&H ($2280), gdzieś czytałem, że my, na zielonej wyspie, musimy wyjąć 1800 Euro.
    Ciekawe czy piąta generacja procków Intela przeznaczona do komputerów biurkowych (ta z "K") będzie miała wbudowaną integrę potrafiąca to obsłużyć.

    * Ale czasy: matryca ips wyświetlająca prawie całe zdjęcie z EPM2 w 1:1 lub siedem filmików 1080p obok siebie.

    link do specyfikacji Dell 2715K, który prawdopodobnie ma taką samą matrycę co iMac 5K

    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 11.01.15 o 23:14
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

  2. #2
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Posty
    10.885
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria
    Obiecali,ze od polowy grudnia bedzie za 1800€ czy juz jest w sklepie to nie wiem
    http://www.golem.de/news/ultrasharp-...11-110386.html
    Juz Jest nawet zjechali z cena o 400€
    http://preisvergleich.pcgameshardwar...ameshardware-1
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 11.01.15 o 23:28

  3. #3
    | OlyJedi Awatar gietrzy
    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    Kielcach
    Posty
    5.013
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Juz Jest nawet zjechali z cena o 400€
    http://preisvergleich.pcgameshardwar...ameshardware-1
    Gdyby tylko jakiś budżetowy GeForce potrafił obsłużyć 10bit/kanał. Moja Quadro ma tylko DVI+DP a ten potwór potrzebuje 2x DP v1.2 by ruszyć z 5K@60Hz.
    Dzięki za link (muszę rozdać bla bla bla), który z tych sklepów jest wiarygodny?
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

  4. #4
    Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Dołączył
    Sep 2007
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Posty
    10.885
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Gdyby tylko jakiś budżetowy GeForce potrafił obsłużyć 10bit/kanał. Moja Quadro ma tylko DVI+DP a ten potwór potrzebuje 2x DP v1.2 by ruszyć z 5K@60Hz.
    Dzięki za link (muszę rozdać bla bla bla), który z tych sklepów jest wiarygodny?
    Raczej wszystkie sa wiarygodne.Bral bym z tego http://www.computeruniverse.net/prod...ll-up2715k.asp

    Taaa, pytanie czy karta obsluzy,czy plyta karte obsluzy,czy zasilacz ma wyjscie by karte dodatkowo obsluzyc.....Wyscigi nie do wygrania.

  5. #5
    | OlyJedi Awatar gietrzy
    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    Kielcach
    Posty
    5.013
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Raczej wszystkie sa wiarygodne.Bral bym z tego http://www.computeruniverse.net/prod...ll-up2715k.asp
    Dziękuję.

    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    czy plyta karte obsluzy
    PCIE 3 x16, takie coś mam to chyba daradę?

    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    czy zasilacz ma wyjscie by karte dodatkowo obsluzyc.
    Ma.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

  6. #6
    Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Dołączył
    Jul 2006
    Mieszka w
    Biebrza
    Posty
    736
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Dziękuję.



    PCIE 3 x16, takie coś mam to chyba daradę?



    Ma.
    Wydaje mi się, że nie tylko o szynę PCIE chodzi. W najlepszym układzie gtx 970 może wystarczy. Po lekkim OC.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

  7. #7
    | OlyJedi Awatar gietrzy
    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    Kielcach
    Posty
    5.013
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Wydaje mi się, że nie tylko o szynę PCIE chodzi. W najlepszym układzie gtx 970 może wystarczy. Po lekkim OC.
    Rozwiń proszę

    Wychodzi na to, że zarówno w Dellu jak i iMacu 5K jest matryca LG.
    Samo LGe planuje swój debiut "w wadze" 31.5 cali pod koniec roku.
    http://www.frazpc.pl/aktualnosci/927...etlacz-5k.html

    Ps Piszę to z Della 185 ppi i ostrość literek robi wrażenie , ale jak sobie pomyślę, że przy fit to screen będę miał pliki z 20D na ~ 150% to Visa sama wyskakuje z portfela

    Pps Photoshop Elements 13: kto ***** tak pięknie ten interfejs? DżKJP!

    Viva 'la konkurencja: po Apple i Dellu swoje modele na marzec planują i HP (Z27q, tryb BT 709; $1300) i ViewSonic (VP2785-5K).
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

  8. #8
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    9.419
    Siła reputacji
    257
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    ...Pps Photoshop Elements 13: kto ***** tak pięknie ten interfejs? ...
    Ale o co chodzi, możesz rozwinąć
    W trybie edycji pełnej (czy tam Ekspert się zwie) interfejs jest podobny do tego z Photoshopa.
    Mam co prawda wersję 6 ale z zdjęć interfejsu (foto 3 i 4) tej 13 jakiś kolosalnych różnic w nim nie widzę.
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

  9. #9
    | OlyJedi Awatar gietrzy
    Dołączył
    Feb 2010
    Mieszka w
    Kielcach
    Posty
    5.013
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Ale o co chodzi, możesz rozwinąć
    Na przykład opcje narzędzia (crop tool): przeniesiono belkę na dół a była u góry "pod menu".
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

  10. #10
    Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andtor2
    Dołączył
    Apr 2009
    Posty
    9.419
    Siła reputacji
    257
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Na przykład opcje narzędzia (crop tool): przeniesiono belkę na dół a była u góry "pod menu".
    Aż mi się nie chce wierzyć. Przykładowo narzędzie "zaznaczenie prostokątne" (aktywne na obrazku) i jego opcje są u góry:

    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	interfejs PSE 13.jpg
Wyświetleń:	248
Rozmiar:	106,9 KB
ID:	138933

    Jak wybierze się kadrowanie twierdzisz opcje tego narzędzia są na dole... Jeśli faktycznie to przyznaję zmiana na gorsze.
    Ostatnio edytowane przez andtor2 ; 13.01.15 o 10:25
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

Podobne wątki

  1. Laptop dobry do obróbki zdjęć.
    By nuka11 in forum Co kupić ?
    Odpowiedzi: 102
    Ostatni post / autor: 26.03.15, 11:08
  2. Program do obróbki zdjęć portretowych
    By Amigo! in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 6
    Ostatni post / autor: 8.11.11, 21:31
  3. Program do obróbki zdjęć
    By masz74 in forum Cyfrowa ciemnia
    Odpowiedzi: 42
    Ostatni post / autor: 4.10.10, 10:05
  4. Komputer do obrobki zdjec
    By Mirek54 in forum HydePark
    Odpowiedzi: 122
    Ostatni post / autor: 7.08.09, 23:30

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
 
Właściciel: FOMAG Sp. z o.o., Gdansk, 80-137 ul. Starodworska 1, KRS 0000341593, www.fomag.pl

Serwis wykorzystuje pliki cookies w celach reklamowych, statystycznych i do personalizacji stron. Możesz wyłączyć używanie plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej jednak może to utrudnić korzystanie z serwisu! Więcej informacji w Polityce prywatności.