nam wystarczy twoja fotka z exifem![]()
nam wystarczy twoja fotka z exifem![]()
Czekamy na fotki. Tylko nie usuwaj exifa.
Chyba nie widzę szans na jakieś spotkanie, mam za dużo obowiązków w firmie i prywatnie. Wałbrzych, Świdnica, Dzierżoniów to chyba za małe miasta na jakieś spotkanie. Chciałbym i marze o tym aby zobaczyć, jak ktoś fotografuje, fajna sprawa.
Męczy mnie ta siatka na żarcie dla ptaków która kogoś tam frapowałaTyle ustawień przerobiłem ze statywu na dodatek a ta siateczka kompletnie jest nieostra
Jeszcze takie pytanie mam, czy jakoś wyostrzać fotki na forum?
pozdrowienia KWADRANS
Kwadrans, czy wyostrzasz zdjęcia po zmniejszeniu do rozmiaru "internetowego"? To konieczność, bo foty mocno tracą ostrość w trakcie zmniejszania. Może stąd wrażenie, że Twój kit mydli?
Rafale, ja jeszcze nikomu nie prezentowalem zdjec ponad to co sam oglądałem w komputerze. Wiem ze wy wyostrzacie na potrzeby internetu tylko zastanawiam sie co lepsze jeśli chcę wam pokazać, czy wyostrzyć ale wtedy docelowo wyostrzona bedzie wyglądała lepiej niż oryginał? czy nie wyostrzać i porównać z oryginałem? Bo jesli wyostrzona bedzie wyglądała lepiej niz oryginalna to uznacie ze fotki są spox.
Czyli co sugerujesz? Bo ja mowiąc o oryginale myślę o prawdziwym oryginale, strzał a potem w komputerze wynik bez grzebania w fotce. Ja na tym etapie jestem niezadowolony z ostrości. Czy normalną czynnością jest wyostrzanie kazdego zdjecia za kazdym razem w przypadku troche gorszych warunków typu odlatujący ptak, obiekt w malym i duzym ruchu? lub we wszystkich wypadkach? czy czynność wyostrzania jest tak oczywista normalna jak samo pstrykanie zdjec? Jak Ty Rafale to robisz?
pozdrowienia KWADRANS
no ale wreszcie może pokażesz nam jakieś zdjęcie ?
no ja mam te próbki ale robiłem je w jpg, sądzę że nie takich oczekujecie czy tak?
pozdrowienia KWADRANS
takich, ale nieobrabianych żeby miały EXIF.
no ale żebyście zobaczyli w pełnym rozmiarze to skadruje tak żeby było w kadrze widać tylko tę siateczkę, jedną dam z poprawionym kontrastem, drugą oryginał
pozdrowienia KWADRANS
daj czyste, jak jest siateczka to ją zobaczymy.