Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: We Wrzeszczu o poranku i wieczorem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Panie Tadeuszu doceniam Pana "poprawosc polityczna"
    I oczywiscie doceniam merytoryczne info o E-3. Jak narazie mnie nie stac.
    Nie tylko fotografia czlowiek zyje w tych czasach

pzdr
    z

Awatar DarioB
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    DarioB,
    Mam zasadnicze zastrzezenie, w galerii masz zbyt duzo podobnych fotek, z tego powodu, moim zdaniem, malo osob moze byc zainteresowanych jej przegladaniem w celach zabrania glosu na temat wartosci fotek.

Pzdr, TJ[/list]
    No stres Ja nie robię fot by ludzie je oceniali tylko w celach dokumentacji przestrzennej
    Jest dużo a będzie jeszcze więcej
    W Mieście Starym Jak Świat...
    www.dariob.net - Dziesiątki tysięcy zdjęć mojego autorstwa
    www.lechia.net - Archiwum Prasowe, Galerie, Kolekcja Pamiątek, itd. - moje dzieło!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    DarioB,

Dolaczyles link do swojej galerii w moim watku, ktory znajduje w dziale Ocena zdjec, a wiec mialem powody by przypuszczac, ze zalezalo Ci na wypowiedzeniu sie uzytkownikow forum na temat fotek. Nie wykluczyles tego kategorycznie niemniej podales zasadniczy jak mniemam cel - dokumentacyjny. I jest OK, rozumiem.

Pzdr, TJ

Awatar DarioB
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski
    DarioB,

Dolaczyles link do swojej galerii w moim watku, ktory znajduje w dziale Ocena zdjec, a wiec mialem powody by przypuszczac, ze zalezalo Ci na wypowiedzeniu sie uzytkownikow forum na temat fotek. Nie wykluczyles tego kategorycznie niemniej podales zasadniczy jak mniemam cel - dokumentacyjny. I jest OK, rozumiem.

Pzdr, TJ
    Dopiero po dodaniu posta zauważyłem, że to wątek tyczący oceny zdjęć
    Przede mną jednak jeszcze długa droga bym miał co przedstawiać ocenie
    Cały czas trenuję...
    www.lechia.net - Archiwum Prasowe, Galerie, Kolekcja Pamiątek, itd. - moje dzieło!

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez DarioB
    Cały czas trenuję...
    Witam

Tadeusz dobrze Tobie podpowiada - źle go zrozumiałeś. Ilość powtarzających się zdjęć w podobnych kadrach "odpycha" na wstępie w oglądaniu Twoich fotek - taka galeria po prostu nudzi i nie jest ciekawa dla potencjalnego odwiedzającego. Musisz wybierać najlepsze fotki, każda inna od poprzedniej. Szczerze - po zobaczeniu tych miniaturek, otworzyłem jedno zdjęcie i dałem sobie spokój z następnymi - może mój błąd, może niektóre inne zdjęcia masz dobre - nie wiem. Ale taka reakcja może być także innych odwiedzających.

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Awatar DarioB
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk
    Cytat Zamieszczone przez DarioB
    Cały czas trenuję...
    Witam

Tadeusz dobrze Tobie podpowiada - źle go zrozumiałeś. Ilość powtarzających się zdjęć w podobnych kadrach "odpycha" na wstępie w oglądaniu Twoich fotek - taka galeria po prostu nudzi i nie jest ciekawa dla potencjalnego odwiedzającego. Musisz wybierać najlepsze fotki, każda inna od poprzedniej. Szczerze - po zobaczeniu tych miniaturek, otworzyłem jedno zdjęcie i dałem sobie spokój z następnymi - może mój błąd, może niektóre inne zdjęcia masz dobre - nie wiem. Ale taka reakcja może być także innych odwiedzających.

Pzdr
    Każda uwaga jest cenna. Na 100% przy kolejnej fotorelacji będę się dłużej zastanawiał nad doborem zdjęć. Muszę jednak zauważyć, że galerii porobiłem już około 300 i niektóre z nich miały po 10-20 tyś odwiedzin ale na tego typu uwagi jeszcze nie trafiłem. Może po prostu docierałem do mniej wybrednego grona użytkowników (kibice piłkarscy, itp.)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    DarioB,
    To nie jest drobna uwaga dotycząca galerii z wieczornymi widokami Gdańska. Jesli chodzi o ocenę zdjęć, to gdybys wybral serię kilku Twoim zdaniem najlepszych i wkleił tu w wątku, to by, moim zadaniem, bylo wiecej chętnych do oceny.
    Twoje fotorelacje z wydarzeń są bogate i z pewnościa interesują szerokie kręgi ich uczestników, ale fotki wieczornego Gdańska (Główne Miasto, czyli stare miasto), to nie reportaż z wydarzenia "dziejącego się", lecz ciąg widoczków miejskich i chciało by się obejrzeć kilka wybranych klimatycznych fotek bez potrzeby przekopywania się przez galerię.

Pzdr, TJ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Wklejam dalsze trzy wieczorne widoczki Wrzeszcza.

Na 23 widać głowy grupki ludzi przechodzących przez jezdnię, było malo światła, czas migawki bardzo długi, więc są lekko poruszone, ale dzięki temu dają głębię przedstawionej scenie. Niebo z lewej jest prawie dramatyczne.

Na 24 przedstawiony jest stary budynek Wrzeszcza z trzema drzewami, chyba jeden z budynków stacyjnych dawnej stacji Gdańsk-Wrzeszcz. Przechodnie są rozmazani - duchy.

Ogolnie rzecz biorąc wykonując serię Wieczorny Wrzeszcz miałem ogromne problemy z poruszeniem zdjęć (około 70 % do wyrzucenia z tego powodu).

Na 25 widać tory stacji Gdańsk-Wrzeszcz i wieżę pobliskiego kościoła. System balansu bieli aparatu w trybie Auto oddał na zielono miejsca oświetlone peronowymi lampami, a obiekty oświetlone żarowo (w tym wieża kościoła) oddał prawie jak w oświetleniu dziennym (5500K).

Pzdr, TJ

23

24

25