Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 85 z 85

Wątek: G5 czy E-PL5

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Poza tym, ze po HDMI można przesłać audio, a po DVI nie
    Tak, masz rację. Miałem na myśli sam sygnał wideo. Jeśli chodzi o ścisłość to przez HDMI można sterować również urządzeniami. Panasonic (podejrzewam, że inni producenci mają podobne narzędzia) ma coś takiego jak viera link dzięki czemu jednym pilotem można sterować zgodnym DVD czy jakimś kompatybilnym tunerem. Zauważyłem, że g5 ma w ustawieniach obsługę viera link. Ciekaw jestem czy podłaczając aparat przez HDMI będę mógł np przerzucać pilotem zdjęcia czy sterować nagraniami z aparatu.
    G5 | S19/2,8 | S30/2,8 | S60/2,8 | MZD 25/1,8 | MZD 45/1,8 dwa kity | nissin i40

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lisu84 Zobacz posta
    Tak, masz rację. Miałem na myśli sam sygnał wideo. Jeśli chodzi o ścisłość to przez HDMI można sterować również urządzeniami. Panasonic (podejrzewam, że inni producenci mają podobne narzędzia) ma coś takiego jak viera link dzięki czemu jednym pilotem można sterować zgodnym DVD czy jakimś kompatybilnym tunerem. Zauważyłem, że g5 ma w ustawieniach obsługę viera link. Ciekaw jestem czy podłaczając aparat przez HDMI będę mógł np przerzucać pilotem zdjęcia czy sterować nagraniami z aparatu.
    Do przerzucanie zdjec,filmow,muzyki z telefonu,z kompa z lapka... na TV nie potrzebujesz zadnych kabli.Wystarczy odpowiednia apka w urzadzeniu.Z G5 przez HDMI dziala znakomicie.
    Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 8.01.15 o 15:59

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    224
    Moja galeria
    Ciekaw jestem czy podłaczając aparat przez HDMI będę mógł np przerzucać pilotem zdjęcia czy sterować nagraniami z aparatu.
    Tak, u mnie działało z G3 i starą plazmą panasia (37PV80)

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Do przerzucanie zdjec,filmow,muzyki z telefonu,z kompa z lapka... na TV nie potrzebujesz zadnych kabli.Wystarczy odpowiednia apka w urzadzeniu.Z G5 przez HDMI dziala znakomicie.
    jak masz smarty, wifi i inne bajery. Jak nie masz, to bez kabla nie podchodź.

| OlyJedi Awatar wyszomir
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    391
    Moja galeria
    Tak, masz rację. Miałem na myśli sam sygnał wideo. Jeśli chodzi o ścisłość to przez HDMI można sterować również urządzeniami.
    Przez DVI też można - to kwestia napisania odpowiedniego oprogramowania. Kalibracja sprzętowa monitorów NEC odbywa się wyłącznie po DVI - komputer steruje po DVI ustawieniami samego monitora a nastepnie ładuje do jego pamięci tablice LUT.
    Pozdrawiam!
    Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Do przerzucanie zdjec,filmow,muzyki z telefonu,z kompa z lapka...
    Pisząc o przerzucaniu miałem na myśli nie kopiowanie z aparatu na inne urządzenie ale przełączanie zdjęć w trybie podglądu pilotem od TV i np zatrzymywanie lub przewijanie filmu nagranego aparatem tym samym pilotem TV. Tak jak napisał Szafir powinno działać. A tak na marginesie, czy HDMI w lapku działa w obydwie strony czy tylko można wysyłać z lapka sygnał?
    G5 | S19/2,8 | S30/2,8 | S60/2,8 | MZD 25/1,8 | MZD 45/1,8 dwa kity | nissin i40

Uprawnienia umieszczania postów