Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: Skretkowicz - moda, portrety

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Skretkowicz - moda, portrety

urzyszkodnik
    Gość
    Daj wiecej.
    Kadrowanie dziwne troche. Na każdej foci inaczej. Ale... Moze to świadome jest ?
    To mz

Pytanie:
    Analog?
    Bo w zastanym robione tylko i jakos takie "brudne" te zdjęcia. Moda lubi glamour....

Poka inne

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Całkowicie nie rozumiem zdania "moda lubi glamour" w kontekśćie czterech zdjęć z jednej sesji, jednakże dziękuję za opinie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Jak by nie patrzec to fotki potrzebuja obrobki.Duzej obrobki..Teraz to to wyglada jak pstryki ze spaceru w locie a nie sesja.Niestety.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Ja natomiast wychodzę z założenia że dobra obróbka to taka, której nie widać, więc jakiego rodzaju obróbkę masz na myśli, Mirek54? Wychudzić modelkę? Zrobić HDRa?

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Skretkowicz Zobacz posta
    Ja natomiast wychodzę z założenia że dobra obróbka to taka, której nie widać, więc jakiego rodzaju obróbkę masz na myśli, Mirek54? Wychudzić modelkę? Zrobić HDRa?
    Moge Ci wyjasnic w dwoch rodzajach.Ogrodkowo by nie zabolalo i sypnac prawde w oczy,ale moze zabolec,jak delikatny jestes.Biore pod uwage,zes nowy na forum.Mozesz byc niezadowolony z wytykania bledow .Sam wybierz jak chcesz ,kurtuazyjnie czy kawa na lawe.Biore pod uwage to ze jestes nowy na forum i mozesz to zle przyjac.

To czego nie widac to retusz a nie obrobka.To nie w tym kosciele dzwonili

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Moją uwagę, zwracają "nietypowe" kadry. Zupełnie mi nie pasują. Dodatkowo na pierwszej fotce modelce z boku głowy coś wyrasta (w tle). Na innej kłódka w kadrze rozprasza uwagę. Jestem niedzielnym pstrykaczem więc moje uwagi to prawdziwa amatorszczyzna
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mirek54, pytam bo nie wiem, a Twoja odpowiedź wciąż niespecjalnie dużo mi wyjaśniła, jasno powiedz mi czego brakuje Ci w tych zdjęciach to może do czegoś dojdziemy.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Problem w tym, że te zdjęcia są chyba obrobione, w sensie potraktowane jakimś "auto levels" lub podobnym automatem. Nie wiem czy doprowadzenie skóry do granicy przepału to świadomy zabieg na jej "gładkość" i brak szczegółów, ale nie podoba mi się to. Ostatnie zdjęcie jest zrobione na jakimś kirkucie?
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 2.01.15 o 17:30
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Skretkowicz Zobacz posta
    Mirek54, pytam bo nie wiem, a Twoja odpowiedź wciąż niespecjalnie dużo mi wyjaśniła, jasno powiedz mi czego brakuje Ci w tych zdjęciach to może do czegoś dojdziemy.
    Piszesz,ze nie wiesz a juz robisz sesje foto.To na poczatek.
    Pierwsza fotka.
    Nawet niczego sobie wyprane czernie,jednak zabraklo blendy odbijajacej swiatlo z Jej prawej strony twarzy.Na planie to bedzie Twoja lewa.Troche za ostre tlo do calosci.Inaczej bym kadrowal.Aparat obrocil o 90 stopni i wiecej pokazal prawej strony.Tez bym chcial jako widz zobaczyc na co Ona tak patrzy.Ze wszystkich jednak najlepsza fotka.
    Druga fotka.Popatrz na Jej nos.W modzie z takim nosem to Ona zadnej szansy nie ma.Wyprostowac.Policzek lewy do obrobki.Wlosy nad nim do uczesania albo stempel.Jedne (wystajace czesci twarzy) rozbite swiatlem,te drugie w glebokich cieniach.Lewa strona twarzy wyglada jak by miala podbity i opuchniety policzek i zapudrowane cos tam jeszcze.Widac,ze cmentarz miejscem fotek to po kiego grzyba ten wsiowy niby naczyjnik ze zlotka po "czekoladzie".Uroku to on napewno nie dodaje.Taka bluzka(rekawy) robi z niej Pudziana.A to przeciez kobieta jest.
    Trzecia fotka.
    Ubrania,pozy, miejsca,miny tu juz calkowicie nie rozumiem.Dwa palce wystajace zza glowy i mina mowi mi ze fakjuk to bardzo mile slowo.Nie wiem co chcieliscie pokazac ta fotka.W kazdym razie widza traktujecie z ignorancja.Zamkniete na klodke wyrastajaca prawie z glowy wrota cmentarza i jej ubior mowia tyle ,ze nie warto powtarzac.Cos w rodzaju jak dawniej Druppi spiewal"spadaj mala tam sa drzwi"
    Ostatnia fotka.
    Zona mi powiedziala,ze jak bym jej szyje tak publicznie pokazal to wypad z domu.Jesli Ona tego nie widziala to szybko skasuj.Mozna by jeszcze uczesac na sesji przed nacisnieciem migawki,ale w sumie moze i nie bylo warto.
    Tak na koniec.Zapamietaj,ze cmentarz to nie miejsce na takie zabawy.Tam leza bliscy innych ludzi.Nawet jesli leza dlugie lata to rany nie sa zawsze juz zagojone.
    Idz sobie na spacer,do parku,nad rzeke.Porobcie sobie sliczne fotki na pamiatke.Na mode i sesje przyjdzie czas.
    Ps Paznokcie sie lakieruje jesli juz ta kazdy innym a nie jeden inaczej, bo zabraklo.

Wiem,bylem zly i niedobry,ale taki juz jestem i tak Was lubie.