Witajcie,
bardzo proszę o pomoc - jak ustawić datownik w Olympusie e-pl3? Bardzo zależy mi żeby data była widoczna na wywołanym zdjęciu, bo póki co, tracę mnóstwo czasu na opisywanie z tyłu wywołanych zdjęć.
Z góry dzięki!
Witajcie,
bardzo proszę o pomoc - jak ustawić datownik w Olympusie e-pl3? Bardzo zależy mi żeby data była widoczna na wywołanym zdjęciu, bo póki co, tracę mnóstwo czasu na opisywanie z tyłu wywołanych zdjęć.
Z góry dzięki!
Użyj programu np. Faststone czy irfanview i wszystko będziesz miał naniesione automatycznie. A co najważniejsze, to nie zniszczysz oryginałów zdjęć.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
O ile mnie pamięć nie myli e-pl 3 nie posiada w ogóle takiej opcji. Kiedyś bywała ona dostępna we większości aparatów typu "małpka" w tej chwili zrezygnowano z niej nawet w najtańszych aparatach, gdyż jak napisał kolega wyżej efekt można z powodzeniem uzyskać w większości programów graficznych. Jeśli tylko prawidłowo ustawiłeś datę przy pierwszej konfiguracji aparatu to masz ją zaszytą w exifie, więc każdy program do katalogowania fotek poustawia Ci zdjęcia chronologicznie i utworzy odpowiednie katalogi zgodne z datą zrobionych zdjęć.