nie warto
pzdr
nie warto
pzdr
Spadną poniżej tysiąca i to niedługo![]()
czas pokaże, ale moim zdaniem spadną - IMHO wyniknie to z dwóch rzeczy: 1) rynek się nasyci, bo ludzie zaczną kupować nowe aparaty (w tym E-3; zbliża się też okres świąteczny = konsumpcja rośnie), 2) E-1 z każdym dniem się starzeje i co za tym idzie taniejeZamieszczone przez arcturus
Takie są prawa rynku , jak nowe wchodzi to starsze , żeby nie wiem jak było dobre musi cenowo spaść.I tak będzie i w tym przypadku.![]()
Pozdrawiam LEO
E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
statyw Hakuba S-4500
Kupić E-1 za kwotę poniżej 1k to tak jak otrzymać go w prezencie za FREE![]()
jak chwilę poczekasz to dostaniesz go za pół-FREEZamieszczone przez arcturus
![]()
Właściwie wszystko zostało powiedziane.
Jako drugi, dodatkowy - tak. Zamiana - stanowczo nie.
Słuchaj porad kolegów, nie napalaj się, wylej na głowę wiadro zimnej wody![]()
I jeszcze jedno - nie słuchaj głosów z zaświatów które krzyczą że ceny używanego i coraz starszego sprzętu w E-Systemie nie spadają.. itp., itd. BullShit!
Pozdrówka
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
Zamiana E-510 na E-1 to poroniony pomysł. Odpowiedz sobie na pytanie - do czego służy aparat: do trzymania czy do robienia zdjęć?![]()
Panowie - prorokujecie znaczace spadki cen na E-1 po wejściu E-3 - kiedy w tej chwili cena body jest na pozimowe 1200-1300pln - wg mnie dużych zmian nie będzie chociażby poprzez analogię do modelu E-20p i E-10, jakoś tych aparatów za 200-300pln nie widać... sam bedę sprzedawał E-1 i poniżej 1000pln po prostu nie sprzedam, tylko zostawię jako zapasowe body lub dam dzieciakowi w prezencie - cóż to jest 1000pln... jaki aparat można kupić w tej cenie, który da tyle przyjemnosci... oferta jest myślę mocno zawężona..
Oczywiście to tylko moje subkiektywne opinie ale jestem gotów iść na mały zakład że wysypu E-1 po 500pln nie będzie
Miałem przez prawie trzy lata E-20p - później zamieniłem go na E-1 ( 1,5 roku użytkowania) - teraz kupię E-3 i pierwszy raz z rynku pierwotnego - na E-3 pewnie sporo stracę w znaczeniu finansowym ale to już zaakceptowałem- natomiast poruszajac się w tej klasie aparatów kupując je na rynku wtórnym ewentualne straty są myślę spokojnie do zaakceptowania.
Nawiązując do głównego wątku jeśli o mnie chodzi to spokojnie kupiłbym zestaw E-1 i 14-54mm za 2000pln - body wyjdzie jakieś 700pln - więc strat przy ewentualnej odsprzedaży praktycznie nie bedzie
I jeszcze jedno ponieważ syn i żona chcą fotografować a z moim E-1 i gripem jakoś im za cieżko wiec pojawił się zamysł zakupu czegoś mniejszego E-410 lub E-510 już dwie próby były ale ile razy wezmę te aparaty do ręki to szczerze powiedziawszy jakoś nie umiem... wierzę że potrafią dać dobre zdjecia ( widac to w wielu galeriach na ninijeszym forum) ale z ergoniomią itd. do starego E-1 to niestety przepaść.
Pozdrawiam
Słyszałem ze to przez to ze E510 jest za szeroki czy długi. natomiast E410 byłby lepszy gdyby nie grip. To czyjeś subiektywne odczucie. Sam muszę sie wybrać do Miejskiej Macalni i to sprawdzić
Miałem w rękach E1, i nie chcemmi się wierzyć że to aż przepaść jest
/*...................*/
/* ...........................*/