Rafał, mi chodzi tylko o złudzenie. Wiem, że są to w pełni naturalne, ekologiczne piksele stworzone z bloków kamienia.
Rafał, mi chodzi tylko o złudzenie. Wiem, że są to w pełni naturalne, ekologiczne piksele stworzone z bloków kamienia.
Taki trochę eksperyment
Bardzo stara pocztówka z Wenecji
Tu przepały są celowe, możecie się powyżywać![]()
Witaj
Wyszło ciekawie.
Generalnie nie lubię zdjęć architektury - inaczej, nie "pociągają" mnie takie zdjęcie, dlatego zbyt wiele moich komentarzy w tych tematach nie ma.
p.s. doszedł do Ciebie mój email ?
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Ładna pocztówka, choć IMHO ziarno niezbyt ładne ci wyszło. Chyba lepiej wyglądałoby ciut mniejsze i ostrzejsze. A na Twoim zdjęciu bardziej przypomina szum cyfrowy.
Pozdrawiam.
R.
Dziękuję za ocenęZamieszczone przez kasprzyk
Jak napisalem, to raczej eksperyment ale podoba mi się na tyle, ze wstawiłem.
Mail nie dotarł, dlaczego?
Napisz moze na PW...
Odpowiada mi taki przekaz. Szum za Rafałem.
pozdrawiam
Gdy pisałem swoj post, to tego nie było.Zamieszczone przez Rafał Czarny
Masz rację z tym szumem. Kiedyś pisaleś, jak go robisz ale nie pomnę teraz, gdzie to było.
Ja po prostu nie odszumiłem tego zdjęcia a zabawa z kanałami i podniesienie kontrastu wydobyło go właśnie w taki sposób.
Switch, dzięki, szum j/w.
Podoba mi się ta fotka.
Bardzo fajna stylizacja.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
ło jeeeeeeezu jakie przepały! to sie w zadnych ramach nie mieści.
Rafal ma troche inne zdanie, ale ja uwazam ze efekt starej kartki osiągnąłeś w 90 %. No a przepały to wiesz ze lubie.
Rafał też ma swój sposób na robienie ziarna i mówi tez jak go nie nalezy robić. A ja właśnie tak robie od dawna jak nie nalezy. Jesli potrzebuje ziarna to wczesniej staram sie robic fotkę na wysokim ISO a potem podwójnie wyostrzać. 1 raz przed zmniejszeniem fotki a drugi raz po. Bywa tez tak ze wyostrzam tylko po zmniejszeniu ale z większą "krawędzią", wszystko zalezy od rodzaju fotki bo nie do kazdej ten sposob jest dobry.
pozdrowienia KWADRANS
Odpisałem Ci pod zdjęciem ale dodam tylko, że nie wszystkim takie eksperymenty muszą przypaść do gustu.
To normalne bo z czysto technicznego punktu widzenia, zdjęcie jest przekombinowane.
Ale tak ma być![]()