Stopki mocowało sie osobno. Standardowo nie były mocowane na stałe, tylko przykrecało sie je jak były potrzbne
Stopki mocowało sie osobno. Standardowo nie były mocowane na stałe, tylko przykrecało sie je jak były potrzbne
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
No i ja wpadłem w analog.
Kupiłem OM - F (amerykańska wersja OM 30) z Zuiko OM 50/1.8
Kosztowało mnie to 330 zł...przepłaciłem?
O tym szkle już pisaliście dobre recenzje,a body ktoś z was zna?
Pozdrawiam.Roman
Dzięki MorlokPoczytałem.Rafał chwali to body,więc jestem spokojny.
Sprzęt dojdzie do mnie we wtorek.Póki co,mam pytanie...
...jakie klisze polecacie...zarówno b&w,jak i kolor?Pozdrawiam
Spróbuję!Dziękuję!![]()
Ja pakuję do moich cacek wszystko, co cz.-b. od Polypana F poczynając, przez FOMĘ 100, 200 i 400 do Rollei Retro 400 s. W zamrażarce czeka jeszcze AGFA APX 100 i PLUS X 125 (po 30,5m w puszkach). Zaopatrzony jestem na najbliższą pięciolatkę. Z koloru - Kiedyś bardzo mi pasowała AGFA Optima 200, dla której zrezygnowałem z Superii. Teraz przeprosiłem się z Fuji, ale mam już tylko C-200.
Mi jakoś podpasowały Ilfordy - HP5+ w szczególności, a z koloru w sumie żadnych cudów nie używałem - fajne kolorki dała Provia160, ale miałem ją na szerokim, nie wiem czy jest na mały obrazek, zadowolony byłem też z ProFoto100. Poza tym dużo cykam na lekko przeterminowanych materiałach z promocji - aktualnie męcze piątą już rolkę jakiejś Agfy 200.
Poczytaj wątek o kliszach - istnieje już taki na forum : )
No i moja OM-ka F z zuiko 50/1.8 dotarła wreszcie do mnie!
W zestawie istrukcja po angielsku i piękna książeczka o "lensach" z opisami i samplami.
Krótki rekonesans,Fuji Reala do środka i ciach...rodzic żeński,rodzic męski,kwiat,dino...
...tak na wypróbowanie czy działa wszystko...jest ok...baterie w środku orginalne
jeszcze,ale zapobiegliwie nabyłem zestaw Zinc air 1,4V.
Od jutra jak czas pozwoli i pogoda...testy uliczne...może co ciekawego ustrzelę!
Pierwsze wrażenie...mały,pięknie i solidnie wykonany...się na ulicy nawet ogladali,
jak go w ręku niosłem...fajnie lustro kłapie...pseudo-AF działa...pokazuje i piszczy nawet!
Czy jest możliwe,że rozpoznaje ISO kliszy?Takie wrażenie mam...
Za czas jakiś...czyli po trzydziestu paru "pstrykach"...coś zapodam do obejrzenia,
albo zamilknę,paląc się ze wstydu...
Pozdrawiam.Roman
kup se trochę chemii, skaner -polecam (Reflecta crystall scan 7200) tanka na 2 filmy i parę najtańszych filmów B&W -It's Showtime!
Zapomnisz cyfranki.