W sprawie techniki powiedziano Ci wiele, ja dorzucę słowa zachęty, wiary i nadzieiNie daj się !! Ostatnio fotografowałem w Katedrze w Katowicach.( zlot kółek różańcowych) Ponieważ do dyspozycji miałem tylko jedno szkło 50-200 SWD ( E3 z tym szkłem mam pożyczone) nie mogłem wybrzydzać. Faktem jest że Katedrę trudno nazwać ciemną
Ale strzelałem długim końcem. Iso ustawiłem na automatyczne max 1000 chociaż dla bezpieczeństwa lepiej 800.
Fotografie ostre, fotografowanie bezstresowe. Mój kolega z magiczną pełną klatką i szkłem bez stabilizacji nie mógł uwierzyć że można używać tak niskiego iso
Na imprezie domowej tym samym w ciemnicy rozświetlonej jedynie mrugającymi światłami diskorobiłem tańczące pary. Połowę zdjęć miałem poruszoną ale połowę w ciekawych pozach i ujęciach
Wszystko w Twojej głowie i Twoich rękach-dasz radę!!
Na koniec zabawna historia z pewnej uroczystości komunijnej- miałem przyjemność zobaczyć zdjęcia robione nikonem d300 w rękach wynajętego miszcza fotografii a później zdjęcia gościa imprezy któremu dano w łapy E510 +14-42 i 40-150.( miał taki aparat pierwszy raz w życiu) Nie uwierzyłbym gdybym nie zobaczył, prawdą jest że "amator" kocha fotografować, ma spore doświadczenie i umiejętności.
Dlatego Alleluja i do przodu jestem pewien że Twoje zdjęcia będą cieszyły oko !