Racja! Ja też mam tylko centralny aktywny - i święty spokój.Zamieszczone przez salvadhor
Ostrzy tam gdzie ja chcę i nie ma miejsca na przypadek.
A czemu się nie wspomina przy C o winietowaniu, konieczności kalibracji obiektywu do body, itp.???
Racja! Ja też mam tylko centralny aktywny - i święty spokój.Zamieszczone przez salvadhor
Ostrzy tam gdzie ja chcę i nie ma miejsca na przypadek.
A czemu się nie wspomina przy C o winietowaniu, konieczności kalibracji obiektywu do body, itp.???
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
Ale dokupienie 14-54mm do Olka już zmienia te proporcje. A ile kosztyke USMZamieszczone przez kazil
?
Koleś sam nie wie, czy mniejszy, czy nie. Wie, że mu nie pasował. Tobie bym poradził abys sam sprawdził w sklepie co Ci pasuje.Zamieszczone przez kazil
A dzięki temu szkiełka Zuiko są mniejsze i tańsze.Zamieszczone przez kazil
Bo to jest sprzęt amatorski. I bardzo dobrzeZamieszczone przez kazil
. A o stabilizacji (wszystkie szkła stabilizowane
), LV i skutecznie działajacym odkurzaniu Canonierzy juz zapomnieli wspomnieć
![]()
![]()
Pozdrawiam,
Paweł
oho .
cytat : matryca 4:3 to dla mnie przeżytek
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Jaka półprofesjonalna?... Amatorska i tyle. Tak samo jak Canon 400D i Nikon D40x, czy E330, E410, E400, E500...
kazil, piszesz, że nie pasuje Ci wizjer w formacie 4:3. Piszesz, że nie pasuje Ci przelicznik 2x (BTW. co z tego, że "wszyscy" idą w stronę FF? Szczególnie, że tak nie jest? Nie warto być jak masa...). Z tego wynika, że E-system to chyba nie jest system dla Ciebie, bo przeszkadzają Ci jego dwie fundamentalne cechy.
PS. Skąd bierzesz te cytaty?...
to nie ja piszę ... cytuje wypowiedzi ludzi z innego forum gdzie taki temat też jest poruszony i chcę się dowiedziec co wy na takie zarzuty oraz objaśnili mi te kwestie
Potwierdzam, to nie kazil pisał - to tak wyszło moje cytowanie jego cytatów z forum canonaZa dużo powycinałem.
Pozdrawiam,
Paweł
Czy wiele to zmieni, jeśli napiszę, że część z nich to niezłe głupoty? Nie bardzo wiem, jak mam Ci odpowiadać. Zadaj konkretne pytanie, będzie łatwiej. Poza tym to ty sam musisz sobie przemyśleć, czy E-system to jest to, czego chcesz. Jeśli nie, to szukaj u innych producentów.Zamieszczone przez kazil
Suchar, jak chcesz to możesz się kłócić z OlypediąZamieszczone przez suchar
, ale ktoś to tam umieścił, prawda???
A ludzie bazują na takich informacjach.
Moim zdaniem lepiej brzmi "dla zaawansowanych amatorów".
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
W olypedi jest to co jest w materiałach u Olka.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Panowie pytanko .
która lepsza karta pamięci : http://www.allegro.pl/item269971630_...ama_fv_ss.html
czy :
http://www.komputronik.pl/Pamiec_Fla...elny,id,18891/
Na tej Xd jest opcja z fotkami panoramicznymi czy na tej drugiej jest też coś takiego ?