Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: C-4000

Siła reputacji
    22
    Moja galeria

C-4000

Ja mam pytanie do uzytkownikow C-4000 - widzialam go dzisiaj w sklepie. Mial na sobie naklejke 10xzoom, podczas gdy w necie znalazlam info, ze ma tylko 3x zoom. Jak jest naprawde ? Druga sprawa - facet w sklepie powiedzial, ze aparat nie ma wejscia na zewnetrzna lampe blyskowa - w necie pisze ze ma. Ma czy nie ma ? Dzieki
    Panasonic Lumix FZ10

hmm... zooma optycznego ma x3, ale jest jeszcze cyfrowy, więc w sumie może i daje 10, ale zoom cyfrowy to taka kich trochę.
    A wejście na lampę ma - pzrez taki kabelek.

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    E, cyfrowy zoom mnie nie obchodzi.. A powiedzcie mi, czy mozna jakis obiektyw do tego aparatu kupic aby zwiekszyc jego zoom ? Jesli tak, to ile to by kosztowalo..
    Panasonic Lumix FZ10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Taki zakup nie bardzo sie oplaca. Musialabys wydac jeszcze kwote wartosci ok polowy ceny aparatu, wiec jak widzisz nie bardzo sie to kalkuluje Jesli zalezy Ci na wiekszym zoomie to kup inny model Olympusa

pozdrawiam
    C4000 Z + 64mb+16 mb+tuleja King+Hoya UV 52 HMC SUPER+ Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER + dekielek

www.uranus.friko.pl <-- zapraszam na stronke

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No teoretycznie jestem gotowa kupic C-750 i duzo osob go chwali, mysle, ze bylabym z niego zadowolona, ale to co mnie narazie powstrzymuje to cena.. Bo sam aparat to jeszcze nic, do tego dochodzi karta za ok. 300 zl, byc moze ladowarka i akumulatory, jesli nie ma ich w zestawie, no i zewnetrzna lampa blyskowa, ktora kosztuje, bagatela.. 1.600 zl, czyli prawie tyle co sam aparat!!
    Panasonic Lumix FZ10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Musisz odpowiedziec sobie na pytanie do czego Ci ten aparat bedzie sluzyl. Czy zamierzasz robic tylko fotki okolicznosciowe, czy moze chcesz poeksperymentowac troszke z fotkami.
    C4000 Z + 64mb+16 mb+tuleja King+Hoya UV 52 HMC SUPER+ Hoya PL-CIR 52mm HMC SUPER + dekielek

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Eksperymentowac.. to nie ma byc aparat do zwyklych rodzinnych czy wakacyjnych fot.. Chodzi mi o cos bardziej profesjonalnego, ale taniego zarazem.
    Panasonic Lumix FZ10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    c4000 to naprawde niezly aparat za bardzo atrakcyjna cene. Dlatego bez wahania moge go polecic. Jesli zalezy Ci nawiekszym zoomie niz trzykrotny to zdecyduj sie na inny model. Jedna rada: nie kupuj drogiego aparatu tylko dlatego, ze inni taki maja, jesli wiesz, ze nie wykorzystasz jego mozliwosci. I nie spiesz sie z zakupem. Najlepiej poczytac troszke opinii na temat wybranego modelu, to moze rozjasnic wiele watpliwosci i pozwoli Ci wybrac model, ktory bedzie sluzyl Ci dlugo i z ktorego bedziesz zadowolona.

pozdrawiam

Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ja nie dlatego ze inni taki maja, tylko dlatego, ze inni go polecaja, przeczytalam mase recenzji roznych aparatow, wypowiedzi posiadaczy i wychodzi na to, ze z tych tanszych aparatow to C-750 wypada najlepiej. Tylko ze akcesoria sa drogie.. A co do pospiechu.. No coz, wlasnie sprzedalam swoj inny aparat i jestem kompletnie bez sprzetu.. A lubie zdjecia robic i nie wiem jak dlugo wytrzymam :P Ale z miesiac moze poczekam, moze pojawi sie cos innego, lepszego, a moze C-750 bedzie na jakiejs promocji.. Zobaczymy
    Panasonic Lumix FZ10

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    jeszcze niedawno mialem podobny dylemat . . . ale potem stwierdzilem ze zdjecia z zoomem wiekszym niz x3 beda stanowcic znikomy odsetek tych ktore wykonam dlatego kupilem c-4000, wez po duwage ze za cene 750 kupisz c-4000 z pozadna torba, 2 zestawami akumulatorow, dwoma kartami 128, tulejaka i sredniej jakosci filtem UV i polarem.
    Dodatkowo c4000 ma lepsze makro a przecietny uzytkownik pewnie czesciej bedzie kozystac z dobrego makro niz z zooma x10 (do tego tak naprawde trzeba miec statyw) . . . reasymujac jezeli zalezy Tobie na 10x zoom to 750 jezeli nie to pod kazdym innym wzgledem 4000 bedze lepszym wyborem.

pozdrawiam i zycze udanych zakupow
    c4000,128MB,tulejka,polar king