XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Nie, nie masz dziwnych wersji. Ale są na tyle do siebie podobne, że sięgając po obiektyw leżący w torbie można łatwo chwycić nie ten, który się chciało.
Czy ktoś z szanownych forumowiczów używał już Panasonica 25mm f1,4? Nie chcę zakładać nowego tematu więc tu podepnę pytanie. Otóż czy warto go kupić w miejsce 25 z olka, którą z niewiadomych przyczyn sprzedałem :/ Ale Panas jaśniejszy. Ale czy optycznie lepszy? Ktoś może używa?
Sprawdziłem zdjęcia w sieci i wyszło, że Olympus pracuje lepiej pod światło i takie są opinie. Są jeszcze też opinie, że Panasonic-a trzeba przymykać i nic się nie zyskuje na tym, że jest jaśniejszy.
Nie miałem małego Panasonica 25 f/1.4 tylko dużego a z Olympusa jestem bardzo zadowolony.