Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: 6,5 mln USD za fotę - nowy rekord :)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

6,5 mln USD za fotę - nowy rekord :)

Niedawno takie info światem fotograficznym wstrząsnęło... niejki Peter Lik sprzedał jedną ze swoich fotografii za 6.5 mln USD

http://blog.creativelive.com/10-most...ographs-world/

Fotografia ciekawa, nie powiem nie... no ale.. te miliony. Czy to ma sens? Czy warte to tej kasy?
    Tak.. niby cos jest warte tyle ile ktoś inny jest chetny dac za to.. ale.. hmm..

Co myslicie??

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Wiem jedno, ja bym tyle nie zapłacił
    Moje wątki: Moje EKSZETY , jaclas - wątek 2
    OFFTOPY mile widziane

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Mnie się to zdjęcie nie podoba , tyle kasy bym za to nie dał... co ja pisze... wogóle nic bym za to nie dał . Za to to drugie miejsce nawet niczego sobie, ładna fotka
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

| OlyJedi Awatar jaclas
    Mieszka w
    TBU
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robtor Zobacz posta
    Mnie się to zdjęcie nie podoba , tyle kasy bym za to nie dał... co ja pisze... wogóle nic bym za to nie dał . Za to to drugie miejsce nawet niczego sobie, ładna fotka
    Z tego co się doczytałem odnośnie "dwójki" to fotograf pousuwał cyfrowo budynek fabryczny, spacerowiczów i rowerzystów, czyli mocno go obrobił za te 4,3 mln $.
    Moje wątki: Moje EKSZETY , jaclas - wątek 2
    OFFTOPY mile widziane

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Mi osobiście podoba się numer 5 "Dead Troops Talk" by Jeff Wall.. ale też nie za taka kasę.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Na tym polega handel sztuką . Nikt nie wie dlaczego to jest takie drogie, ale gdybyś miał hobby fotograficzne, a wiedziałbyś, że jest do kupienia coś co inni uznają za cenne, chciałbyś to mieć jako swoją inwestycje lub spełnienie marzeń o posiadaniu unikatu.

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Na tym polega handel sztuką . Nikt nie wie dlaczego to jest takie drogie, ale gdybyś miał hobby fotograficzne, a wiedziałbyś, że jest do kupienia coś co inni uznają za cenne, chciałbyś to mieć jako swoją inwestycje lub spełnienie marzeń o posiadaniu unikatu.
    Niech wrzucą te foty do naszej galerii to zweryfikujemy ich cenę na ocenę i będzie w galerii trochę więcej PRO artyzmu - NARESZCIE

Ale tak sobie gdybając gdyby ktoś przypadkiem ocenę wstawił to:
    1. Latało by tak od 4 do 5 i co niektórzy dowaliliby się do zbytnich modyfikacji
    2. No tak na 4 a ktoś by z 3 wyskoczył
    3. Kilku zauważyłoby zgwałconą dziewicę a z kolei kilku zrąbałoby za solarkę na twarzy
    4. Takich cudaków tutaj przeważnie się nie ocenia więc ignor
    5. Tu by latały 5, dodatkowo z szansa na publiczną i nawet na FM
    6. Te szumy są nie do zniesienia - chłopie coś ty odwalił odszumiania nie znasz?
    7. Normalnie Dzarro comeback więc wicie i rozumicie
    8. No tu by wskoczyło kilka 4
    9. Tylko dla schizoli lub tych na kacu
    10. Tu mi ciężko coś powiedzieć bo mam skrajne odczucia co do ocen. Tutaj to by zależało od pory roku bo na wiosnę i lato kiedy królują owady to ta fota miałaby ciężko ale na jesień kilku desperatów z jesienno-zimową depresją poczułoby się przy tej pani bardzo dobrze

Żarty, żartami ale jak już wspomnieliście wszystko kosztuje tyle ile człowiek jest wstanie za to dać . Hades pobudki zakupu mogłyby być różne począwszy od tego o czym Ty wspomniałeś a kończąc na lokacie kapitału i odsprzedaniu za naście lat z zyskiem
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    My tu prowadzimy dyskusje, który aparat i system lepszy, bo jest o kilka stówek tańszy, a tu ludzie przepłacają miliony za zdjęcia, które na stockach można za parę dolców kupić.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria
    Czarmax, Twój komentarz z przypuszczalnymi ocenami przypomniał mi akcje, którą ktoś przeprowadził na forach. Nowy użytkownik forum/galerii wrzucił jako swojego autorstwa kilka uznanych i cenionych, ale mniej znanych obrazów, a następnie poprosił o ocenę. Miejscami była druzgocąca .
    Gusta są różne i oceny skrajnie negatywnej nie można wykluczyć. Zwyczajne "nie podoba mi się" nie ma nic wspólnego z ceną obrazu. Krytyk uznał dzieło artysty za gniot, a neofita kupi sygnowaną odbitkę za duże pieniądze, bo w opinii jego i jego znajomych "artysta przemówił do nich nowym językiem".

---------- Post dodany o 09:25 ---------- Poprzedni post był o 09:20 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    My tu prowadzimy dyskusje, który aparat i system lepszy, bo jest o kilka stówek tańszy, a tu ludzie przepłacają miliony za zdjęcia, które na stockach można za parę dolców kupić.
    Nie można. Stock nie sprzedaje sygnowanych odbitek.

Jd
    Gość
    Jest taka choroba , która nazywa się "Choroba miecia" ( od słowa mieć)
    Posiada wiele stadiów , w zależności od zasobności portfela i konta bankowego
    Ostatnio edytowane przez Jd ; 12.12.14 o 10:32