Strona 5 z 22 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 220

Wątek: Olympus zwraca 360zł - nowa promocja na E510

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    Cytat Zamieszczone przez Oleryk
    Czym się tu wpieniac?
    To zrozumiale, że każdy chciałby kupić jak najtaniej a sprzedać jak najdrozej
    Poza tym mają rację Ci, którzy twierdzą, że wyprzedaż to ceny obniżone o 50%.
    Tak jest w cywilizowanym świecie, moja lepsza połowa, corocznie korzysta z tej formy zakupu modnych ciuchow we Włoszech.

PS
    W sklepie Fotozakupy.pl wydałem ponad sześc tysięcy (mam dowody) a gdy napisałem do nich, żeby sprzedali mi to, promocyjne, 11-22 za 2200 złotych to niestety, ale nie mogą zejśc z ceny.
    Trudno, szkielko kupie od naszego kolegi zza wielkiej wody a fotozakupy już na mnie nie zarobią
    a w jakim kraju obiektywy wyprzedają za 50% może na planecie Melmak
    Nie jestem pewien, nie byłem na tej planecie
    Zdefiniowałem tylko, co IMO oznacza określenie: "wyprzedaż".
    Przykłady dotyczyly kolekcji domów mody, co też nie jest zapewne zbyt fortunnym porównaniem.
    OK, przyznaję, że trochę przesadziłem, jestem wkurzony na w/w sklep, że stałego klienta (bo mogę tak okreslić siebie) potraktował zdawkowo i ogólnikowo.
    Wydawało mi się, że do klienta trzeba podchodzić indywidualnie, jesli pisze, to znaczy, że chce kupić, sprawdzić, kto on zacz, sprawdzić historię zakupów, zaproponować coś innego, ponegocjować, spróbować zadowolic klienta, spróbować sprzedac swój towar (no, chyba, że sam się sprzedaje ale mocno w to wątpię).
    A nie tylko: "...niestety ale nie możemy zejść do takiej ceny".
    Koniec, kropka, podpis.
    Pozostał mi niesmak, trochę żalu i mocne postanowienie: nie kupuję w fotozakupy.pl.

PS
    Dogadałem sie z jednym z forumowiczów i kupię jego 11-22 w okolicy Świąt Bożego Narodzenia.
    Zgadnijcie, czyje to szkiełko?

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dziobolek
    Różnie zwą Irlandię

Nie tak dawno widziałem jakąś Sigmę pod N/C/S za pół ceny. Już nie pamiętam co to była za Sigma i jaka to cena na niej figurowała.
    He he he... w Irlandii ceny sprzętu są koszmarnie wysokie. Nie wiem na jakim poziomie są ceny w Dublinie, ale nie sądzę by różniły się znacząco od tych w Cork. To, że widziałeś jakiś szajs wyprzedawany za 50% ceny wcześniej obowiązującej nic nie oznacza. Ostatnio oglądałem sprzęt Canona. Body 40D kosztuje 1399,00EUR. Tak z ciekawości zapytam... ile kosztuje w Dublinie 1D MkIII oraz D3? Jestem ciekawy jak się kształtują ceny topów w Irlandii względem UK. Kupując w UK można szczególnie na D3 zaoszczędzić względem Polski około 600EUR, a to sporo. Byłbym wdzięczny za info.

W sklepie Fotozakupy.pl wydałem ponad sześc tysięcy (mam dowody) a gdy napisałem do nich, żeby sprzedali mi to, promocyjne, 11-22 za 2200 złotych to niestety, ale nie mogą zejśc z ceny.
    Trudno, szkielko kupie od naszego kolegi zza wielkiej wody a fotozakupy już na mnie nie zarobią
    Szkiełko, które kupisz ode mnie pochodzi właśnie z fotozakupy.pl tak jak i reszta Ja u nich wydałem pewnie więcej jak 20 tyś.. Zawsze miła i fachowa obsługa, a sklep sprawdzony. Jak nie mogą zejść niżej to znaczy, że nie mogą. To ich prawo Wojtku

Zdefiniowałem tylko, co IMO oznacza określenie: "wyprzedaż".
    Wyprzedaż to wyprzedaż. Oznacza nic więcej jak sprzedaż, a że towarzyszą temu najczęściej niższe ceny nic w tej materii nie zminia. Ceny przy tej okazji mogą być niższe od kilku do kilkudziesięcu procent.

Oleryk
    Gość
    Nie, nawet rozumiem politykę cenową sklepu.
    Poczułem się urażony lakonicznością odpowiedzi, tak jakby nie byli zainteresowani w zadowoleniu swojego klienta.
    Ich sprawa, mimo, iż wcześniej nie miałem powodów do narzekań to teraz będę odradzał znajomym zakupy w tym sklepie.
    Podobno zawiedziony, stały klient, jest najgorszy...

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Nie, nawet rozumiem politykę cenową sklepu.
    Poczułem się urażony lakonicznością odpowiedzi, tak jakby nie byli zainteresowani w zadowoleniu swojego klienta.
    Ich sprawa, mimo, iż wcześniej nie miałem powodów do narzekań to teraz będę odradzał znajomym zakupy w tym sklepie.
    Podobno zawiedziony, stały klient, jest najgorszy...
    dziwny z Ciebie człowiek i pupa a nie negocjator, to tak w skrócie w kwestii opisanej sytuacji :P
    a co to odradzania znajomym zakupów w tym sklepie? Musisz ich bardzo nie lubić skoro im źle doradzał będziesz
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Oleryk
    Gość
    Nie muszę negocjować.
    Mogę ale wychodzę z założenia, że to im powinno zależeć.
    Teraz więc nie lubię sklepu.
    Trudno doradzać coś, czego się nie lubi.

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Nie muszę negocjować.
    Mogę ale wychodzę z założenia, że to im powinno zależeć.
    Teraz więc nie lubię sklepu.
    Trudno dorzadzać coś, czego się nie lubi.
    idąc Twoim tokiem myślenia wnosze ze Tobie nie zależało kupić taniej, więc o co rwetest?
    Im zależy na sprzedaży takiej z której będą mieli jakikolwiek zysk, Twoja propozycja im widać tego zysku nie dawała więc odpowiedx z ich strony była taka jaka była.
    Oczywiście Twoja sprawa lubisz czy nie lubisz, ale odradzając znajomym sklep mający najniższe ceny i świetną obsługę (mimo że Ty masz inne zdanie) bardziej robisz pod górkę znajomym niż fotozakupom
    z mojej strony tyle
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Oleryk
    Gość
    Może i to prawda. Obiektywnie.
    Ja nie jestem obiektywny. Nikt nie jest w swojej sprawie, zresztą nie muszę.
    To tyle z mojej strony

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Ja tam tylko robię w fotozakupach i foto-necie (jak nie przesadzają z cenami).

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    foto-net to pierwsza liga. jeden z najstarszych i najsensowniejszych sklepów w pl. nigdy nie miałem tam żadnych zgrzytów czy niedomówień.

Oleryk
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    foto-net to pierwsza liga. jeden z najstarszych i najsensowniejszych sklepów w pl. nigdy nie miałem tam żadnych zgrzytów czy niedomówień.
    No to trzeba do nich zajrzeć...