Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 60

Wątek: Video-DITL 27.11.2014

| OlyJedi Awatar robtor
    Mieszka w
    okolice Tarnowa
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Ciekawie wyszło
    Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
    Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
    Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mm plus Nikony

Awatar kon
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    @Hades,myslalem,ze cos przytniesz..

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Brawo dla Władcy Podziemi !!!
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Ola_Olga Zobacz posta
    Video Ditl będzie trwał już co najmniej 30 minut??
    Czytałem kiedyś wypowiedź fachowca od takich filmików, dowodzi on, że człowiek jest wstanie przez 15 min oglądać bez znudzenia.. (mówimy o filmach amatorskich), później zaczyna się nudzić i traci powoli zainteresowanie..... Tyle fachowiec.

Pomysł super, spodobał mi się
    Kiedy kolejny termin..?!
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kon Zobacz posta
    @Hades,myslalem,ze cos przytniesz..
    Pewnie przycinałbym gdybym miał więcej klipów. Wówczas zostawiałbym najlepsze 10 sekund z każdego, by nie rozciągać filmu. Jednak to też nie do końca byłoby dobre. Czasami nie ma najlepszych 10 sekund, tylko całe 3 minuty, i wszystko trzeba zmieścić by scena miała sens.

Tutaj, w tym konkretnym przypadku, chciałem docenić wszystkich, którzy się odważyli coś przysłać. Już pisałem: "pierwsze koty za płoty".

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Hades, dobry pomysł! Może jak faktycznie będzie więcej klipów będzie można materiał bardziej dynamiczny (krótsze scenki) zmontować.
    Duży plus za pomysł.

Słowa uznania należą się tym, którzy nie widzieli a uwierzyli i materiał przysłali.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Ola_Olga
    Mieszka w
    Trójmiasto
    Siła reputacji
    298
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Czytałem kiedyś wypowiedź fachowca od takich filmików, dowodzi on, że człowiek jest wstanie przez 15 min oglądać bez znudzenia..
    Ja tam Twoje filmiki mogę oglądać nawet 30 min i się nie znudzę..
    Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria
    Ja tam Twoje filmiki mogę oglądać nawet 30 min i się nie znudzę..
    O Qurde..... Mam pierwszą fankę......
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Czytałem kiedyś wypowiedź fachowca od takich filmików, dowodzi on, że człowiek jest wstanie przez 15 min oglądać bez znudzenia.. (mówimy o filmach amatorskich), później zaczyna się nudzić i traci powoli zainteresowanie..... Tyle fachowiec.
    Fachowiec pewnie ma racje.

Pomysł super, spodobał mi się
    Kiedy kolejny termin..?!
    A będziesz chętny uczestniczyć? Już niedługo.

---------- Post dodany o 19:48 ---------- Poprzedni post był o 19:45 ----------

I jakich interesujących rzeczy można się dowiedzieć.. np. jak zrobić jajecznicę z 5 jajek o 7 rano....
    Sprostować chciałem: 1 jajko. Lekkie śniadanie .

---------- Post dodany o 21:05 ---------- Poprzedni post był o 19:48 ----------

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Może jak faktycznie będzie więcej klipów będzie można materiał bardziej dynamiczny (krótsze scenki) zmontować.
    Dynamika, to coś co fajnie wygląda, ale jednak sceny w DITL-u są różne. 10 sekundowe migawki z nich są czasami interesujące. Może być jednak problem by utrzymać uwagę widza na dłużej niż 3-4 minuty takimi migawkami. Po prostu obraz stanie się w którymś momencie "zlewem" ruchomych obrazków, który straci sens.

Ja bym te 10 sekund potraktował jako czas wyjściowy, pewne minimum. Na przykład ta scenka ode mnie z godziny 16, kobieta z dzieckiem. Scena wydawała mi się nie do ucięcia, dopóki matka nie złapie ponownie córki za rękę. To detal, może nikt tego nie zauważył, bo były już obie daleko, ale nie chciałem tego ciąć. Dla mnie się to zamykało. Matka puściła dziecko by je ponownie złapać za rękę.

Ale ogólnie w ilości ujęć i różnorodności czasów widzę kierunek do rozwoju tego pomysłu. Punkt wyjścia dla każdego uczestnika to minimum 10 sekund na ujęcie i najmniej kilkanaście ujęć przez cały dzień. Ok, może nic się ciekawego nie wydarzyć, nie chce nam się, czy nie uznamy niczego za interesujące przez cały dzień. Najwyżej wyślemy tylko jedno ujęcie lub zero. Trudno. Ale jeśli mamy pomysł, albo pamiętamy by co jakiś czas wziąć aparat/kamerę/telefon przed siebie i nagrać to na co patrzymy to następnego dnia po selekcji zostanie nam co najmniej jedno ujęcie, jeśli nie więcej.

To trochę inaczej jak ze zdjęciami. Tutaj moment trwa więcej niż wyzwolenie migawki. Możemy mieć jakiś koncept podpatrzony w kinie. Możemy przestawić się na tryb reporterski. Przyglądać się i nagrywać. Można sobie zrobić DITL na próbę. Wziąć jutro telefon czy aparat i nagrywać coś dla nas interesującego i wieczorem zmontować to w następujące po sobie migawki. Może wtedy złapie się koncept samego DITL-a. Pojawi się jakiś pomysł na narracje obrazem.

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Widzę, że zabawa spodobała się jeszcze kilku osobom. Niedługo kolejna edycja. Bądźcie czujni. Dwa dni przed dam znać.