Ciekaw jestem co z tego wyjdzie
Bardzo podoba mi się pomysł.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Przypominam o wysyłce nagrań. Jeszcze jest trochę czasu do wieczora (można mi dać znać, że się wyśle). Jeśli ktoś natrafił na problemy techniczne z wysyłką przez pocztę, mogę udostępnić folder Dropbox.
W tej chwili mamy 5 uczestników, ale jak to mówią "pierwsze koty za płoty".
... poprawka, jest 6 uczestników. Film zmontowany i ładuje się już na YouTube. Może do rana zdąży się załadować.
A momenty będą ???![]()
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Nooo... całkiem sympatycznie się to ogląda. Ciekawy dokument wyszedł.
Jestem na tak i postaram się w następnym V-DITLU wziąć udział
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Całkiem, Całkiem wyszło. Fajnie moim zdaniem.![]()
To był spodziewany efekt. Może liczyłem tylko na więcej klipów, równych lub większych niż 10 sekund. Mimo wszystko efekt został osiągnięty i może zainspiruje innych. Zresztą później coś jeszcze pokażę. Już nie swojego, nie naszego, coś bardziej światowego. Powinienem to od razu puścić na zachętę, ale zapomniałem o tym i przeleżało w kajecie.
Przede wszystkim chciałem pokazać, że w ciągu dnia roboczego też jest czas na wyciągnięcie aparatu i nagranie 10 sekund miejsca, w którym jesteśmy, czegoś znaczącego w owym miejscu. Ok, nie zawsze musimy chcieć ujawniać jakieś ciekawe miejsce, czy miejsce objęte jest zakazem fotografowania. Tak bywa i nie ma co robić na siłę, ale niekoniecznie przebywamy w takim miejscu non stop. Poza tym czasami ujęcia mogą być skupione na jednym punkcie. Nie koniecznie muszą być panoramą danego miejsca. Trzeba pomyśleć obrazem ruchomym.
Fajnie to wyszło, plus za sam pomysł i za montaż. Szkoda, że więcej osób nie wzięło udziału, mogłaby powstać ciekawa historia – a raczej zbiór mini historyjek.
I jakich interesujących rzeczy można się dowiedzieć.. np. jak zrobić jajecznicę z 5 jajek o 7 rano....
Ale to początek, może następny Video Ditl będzie trwał już co najmniej 30 minut?? Dla mnie fajna zabawa, a ponieważ własne doświadczenie w kręceniu video znikome - zachęta do dalszych ćwiczeń.
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).