Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Fl600r - pytanie

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Nie - pomieszałeś dwa wątki...
    Najpierw chciałeś zdalnie wyzwalać FL600 - to nic nie trzeba dokupywać, wystarczy wyzwalać "kukółką" - i masz pracę również w TTL'u
    a potem przeskoczyłeś na dwie Yongnuo... to lampy manualne, ale wyzwalacz YN560TX pozwala zdalnie sterować mocą i zoomem lamp YN-560-III
    No tak ale wada takiego rozwiazania to fakt że kukułka też świeci i to bezpośrednio przed siebie.
    O yongnuo pytałem ponieważ jestem ciekaw jaki setup możnaby zrobić z fl600r i z nimi
    To nie jest tak że yongnuo też błyskiem da się wyzwolić zdalnie?
    Np. Kukułką fl600r wywołuję a yongnuo poprzez błysk z fl600r?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jacekzaw Zobacz posta
    No tak ale wada takiego rozwiazania to fakt że kukułka też świeci i to bezpośrednio przed siebie.
    Niezupełnie - kukułka może brać udział w naświetlaniu zdjęcia albo tylko sterować zewnętrznymi lampami.

Ok to zmienia postać rzeczy to radio tu nie jest wogóle potrzebne a co z tymi yongnuo?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    107
    Moja galeria
    Lampy Yongnuo można również wyzwalać błyskiem - ale po co, skoro mają wbudowany wyzwalacz radiowy.
    A korzystając ze sterownika YN560TX możemy zdalnie kontrolować moc błysku i kąt świecenia - genialna sprawa

Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Lampy Yongnuo można również wyzwalać błyskiem - ale po co, skoro mają wbudowany wyzwalacz radiowy.
    A korzystając ze sterownika YN560TX możemy zdalnie kontrolować moc błysku i kąt świecenia - genialna sprawa
    Ok ogarniam myślałem że systemowa lampa komunikuje się radiowo z puszką stąd to zamieszanie.

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria
    Mi do amatorskiej zabawy lampami wystarcza Yongnuo YN-460 II które są bajecznie tanie (chyba dałem po 120zł?) ale wtedy po "taniości" wyzwalam błyskiem Wolałem mieć 3 lampy zamiast 1 + wyzwalacz radiowy. Oczywiście jak się wkręcę bardziej w temat ... ale do zabawy naprawdę wystarcza.
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria
    Wszystko zależy od tego, gdzie chcesz błyskać. W pomieszczeniach wyzwalanie błyskiem YN sprawdza się doskonale, w plenerze, przy dużej ilości światła, nie sprawdza się wcale.
    W internecie nie szukam miłości i akceptacji. Te tematy załatwiam w realu. W internecie szukam partnerów do dyskusji.
    Aktualnie odpoczywam na autobanie.