Niewielki luz na mocowaniu jest dopuszczalny, skoro ci się wydawało to równie dobrze to może być 0,5mm jak i 2mm. Często to zależy od kombinacji aparat+obiektyw.
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Luz jest zawsze, bo bolec blokujący obiektyw ma mniejszą średnicę, niż otwór, w który wchodzi. Tyle że gdy bagnet spasowany jest ciasno, to trzeba włożyć trochę siły, żeby nim poruszyć. A obiektywy są różne - jedne podpina się z oporem, inne dość lekko.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
dzięki @wyrwiflak i @epicure![]()
Ogłoszona została cena sugerowana na amerykański rynek = 1 700 $
Oraz wyjaśniła się sprawa stabilizacji 5cio osiowej.
Matryca stabilizowana jest tylko na płaszczyźnie X i Y (czyli 2u osiowa) a stabilizacja 5cio osiowa występuje wyłącznie z obiektywami E-mount OSS![]()
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
X-E1, X-T10, trochę szkieł i ostatnio po zbyte LX-100, A7II,
jak dla mnie do stabilizacji z Oly jeszcze trochę brakuje
W sumie nie ma się co dziwić za bardzo. Korpus mały, a matryca spora. Zarówno wielkość, jak i ciężar zapewne robi swoje.
Z tego co widzę było to testowane z obiektywem 55mm f/1.8 FE ZA, to jest chyba szkło bez stabilizacji, ciekawe jak się sprawdzi w połączeniu ze szkłem OSS.
Przed sony jeszcze dużo pracy. Szkoda ze wraz z rodzina A7, w tym czasie nie wypuścili sensownego obiektywu do tych puszek. Dla mnie to trochę bez sensu. O ile w body A7 można juz przebierać, to z obiektywami kicha wielka.