Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: Koniec linii E-PM

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    miejmy nadzieję że bardziej w strone Panasonicowego GF
    A czym - poza brakiem stopki dla zewnętrznej lampy - różni się ten GF od E-PL? To już chyba wolałbym coś na kształt GM.

Z drugiej strony podobno A3000 się świetnie sprzedaje...
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    A czym - poza brakiem stopki dla zewnętrznej lampy - różni się ten GF od E-PL? To już chyba wolałbym coś na kształt GM.

Z drugiej strony podobno A3000 się świetnie sprzedaje...
    wzornictwem? GF3 był całkiem ładny
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    wzornictwem? GF3 był całkiem ładny
    Kwestia gustu. Mi się E-PM2 podobał, taki minimalistyczny design.

Może Olympus obniży cenę na linię E-PL, to by sens miało. Wtedy by lepiej konkurowali z tanimi lustrzankami.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Obecnie różnica w cenie między E-PM2 a E-PL5 wynosi 100 zł. Dostrzegacie bezsens? To seria E-PL powinna być na najniższej półce i kosztować nie więcej, niż 1500 zł w kicie. Najwyższy czas zapomnieć o linii E-PM, nie wracać do niej już więcej, a cenę E-PL7 sprowadzić na Ziemię, bo na razie jest ona w kosmosie. Jedna pucha bez wizjera naprawdę wystarczy, inni producenci też już się ogarnęli i nie wciskają już po kilka modeli tego typu. Reszta niech już będzie z wizjerem.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Wg mnie, decyzja o wygaszeniu linii E-PM oraz zaprzestaniu produkcji E-M5 to musi być początek głębszych zmian... bo jaki jest sens zakupu najtańszego korpusu z wizjerem, czyli E-M10 oraz zakup do niego 12-40/2.8, jak za prawie połowę tej kwoty można nabyć Panasa LX100? Dla 90% użytkowników i sympatyków systemu MFT ten kompakt będzie wszystkim czego potrzebują i oczekują...

Mam nieodparte wrażenie, że cenowo:
    - sprzęt MFT jest przewartościowany, albo
    - LX100 jest niedowartościowany...

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria
    wiesz petreq, kiedyś na tym Forum za pisanie że m4/3 jest zbyt wysoko wycenione dostawało się naganę do reputacji... czasy się na szczęście trochę zmieniły i mam nadzieję że dający się zaobserwować trend urealniania cen się pogłębi.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    207
    Moja galeria
    Jakieś szczęście widocznie miałem, gdyż tu, dość często, krytycznie o cenach MFT się wypowiadałem

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Obecnie różnica w cenie między E-PM2 a E-PL5 wynosi 100 zł. Dostrzegacie bezsens? To seria E-PL powinna być na najniższej półce i kosztować nie więcej, niż 1500 zł w kicie. Najwyższy czas zapomnieć o linii E-PM, nie wracać do niej już więcej, a cenę E-PL7 sprowadzić na Ziemię, bo na razie jest ona w kosmosie. Jedna pucha bez wizjera naprawdę wystarczy, inni producenci też już się ogarnęli i nie wciskają już po kilka modeli tego typu. Reszta niech już będzie z wizjerem.
    E-PM2 na alledrogo 799 zł( body), http://allegro.pl/olympus-pen-e-pm2-...779757386.html
    E-PL5, 1145 zł (body), http://allegro.pl/olympus-pen-e-pl5-...788566390.html
    jakoś nie widzę 100 zł ? jednak róznica w cenie moim zdaniem przemawia za zakupem E-PL5
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Wg mnie, decyzja o wygaszeniu linii E-PM oraz zaprzestaniu produkcji E-M5 to musi być początek głębszych zmian... bo jaki jest sens zakupu najtańszego korpusu z wizjerem, czyli E-M10 oraz zakup do niego 12-40/2.8, jak za prawie połowę tej kwoty można nabyć Panasa LX100? Dla 90% użytkowników i sympatyków systemu MFT ten kompakt będzie wszystkim czego potrzebują i oczekują...

Mam nieodparte wrażenie, że cenowo:
    - sprzęt MFT jest przewartościowany, albo
    - LX100 jest niedowartościowany...
    Witam !

Z czasem doszedlem do wniosku, ze dobry kompakt z jasnym uniwersalnym zoomem o mniejszych gabarytach i dobrym filmowaniem
    w zupelnosci mi wystarczy i... nie kusi to dalszymi inwestycjami w kolejne szkla.

Kiedys m.4/3 byl oczekiwana nowoscia i ludzie przechodzili masowo na mniejsze puszki i szkla ale jednak na teraz...
    ten system z jasnym zoomem wychodzi dosyc drogo a kompakt panasa LX100 duzo proponuje za mniej.

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    E-PM2 na alledrogo 799 zł( body), http://allegro.pl/olympus-pen-e-pm2-...779757386.html
    E-PL5, 1145 zł (body), http://allegro.pl/olympus-pen-e-pl5-...788566390.html
    jakoś nie widzę 100 zł ? jednak róznica w cenie moim zdaniem przemawia za zakupem E-PL5
    Sprawdzałem w sklepach internetowych zestawy z obiektywem. E-PM2 kosztuje 1100 zł, a E-PL5 1300. Wychodzi 200 zł różnicy - moja pomyłka
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb