gdzies widzialem filmik o M8, strasznie glosny aparat jak na dalmierz, strasznie duzy aparat jak na dalmierz
wniosek: nie kupie![]()
![]()
gdzies widzialem filmik o M8, strasznie glosny aparat jak na dalmierz, strasznie duzy aparat jak na dalmierz
wniosek: nie kupie![]()
![]()
Strasznie drogi aparat...Zamieszczone przez Dag
Poczytałem trochę o tym G9 - fajny aparacik. Ale, cholera, za wąsko na początku. Naprawdę ma kiepski obiektyw? Można go odpalić z pilota?
ps. M8 nie kupię. Za bardzo szpanerski, nie pasuje do mojego jeansowego image. Gdyby nie to, już byłby mój.
Szacunek, mnie nie pasuje tylko do portfela
Poza tym same zalety...
Są jeszcze Panasoniki TZ3 i FX30. Maja szeroki kąt 28mm, ale z kolei nie uwidzisz tam RAW'a![]()
/*...................*/
/* ...........................*/
G9 chyba jest pilot. W tej serii zawsze było dużo akcesoriówZamieszczone przez Rafał Czarny
/*...................*/
Zibi, potwierdzasz opinię o kiepskości obiektywu w G9?Zamieszczone przez zibi1303
Niestety nie miałem, go w rękach. Mój brat ma G5i tym sie bawiłem.
Cała seria "G" to nastepcy legendarnego G3. Zawsze to były topowe kompakty, choć i tu jakby sprawdza sie zasada ze starsze były ciut lepsze. Generalnie seria G to dobra jakość wykonania jak na Canona.
BTW
Wpadło mi do głowy, że ty tak naprawdę potrzebujesz OLKA :P
Radek poszukaj i kup na allegro C-7070. Będziesz miał i RAW i szeroki kąt :P. Lepszej jakości nie znajdziesz
/*...................*/
Myślę, że warto zastanowic się nad Samsungiem ( w ofercie mają kompakty z szerokimi dobrymi obiektywami- na Fotopolis jest test modelu z oznaczeniem bodaj 74 ). Sam miałem kilka bardziej zaawansowanych kompaktów i najlepsze zdjęcia ( subiektywnie ) robiłem Fuji.
Moge potwierdzić, szajsungiem zrobisz ładne zdjęcie w dobrych i bardzo dobrych warunkach, lato słonecznie itp. Zaś pochmurno w pomieszczeniu katastrofa z WB i kolorami o szumach nie wspomnę. Tu Fuji jest poza konkurencją.
Tylko kurcze nie dają ,.... RAW w nich.... To jak dla mnie jedyny minus , nie wada
Podobno świetnie się sprawdzają w portretach. Rozpoznawanie twarzy zajmuje 0.05 sek.
/*...................*/