Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Nowy firmware

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    276
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    97
    Moja galeria
    A już się ucieszyłem, że jakaś ciekawa zmiana dla ogółu użytkowników EM-5 została dodana. Niestety jedynie dla posiadaczy nowego 40-150 ;(
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    A już się ucieszyłem, że jakaś ciekawa zmiana dla ogółu użytkowników EM-5 została dodana. Niestety jedynie dla posiadaczy nowego 40-150 ;(
    nabądź 40-150/2.8 i ciesz się... aktualizacją :P

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Pobrałem, zainstalowało się sprawnie i szybko, zrobiłem ją nie tyle z racji na ów obiektyw (nie na moje nogi takie progi ) a z nadzieją, że może zniweluje to problem "zapominania godziny" , niestety nie rozwiązało, ale może chociaż kiedyś będę miał szasnę parę minut mieć to podpięte (jakieś spotkanie, zlot ) to będzie mi sprawniej działało.
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria
    Jak zwykle OLYMPUS ma w głębokim poważaniu nabywców EM-5, czekających na jakieś sensowne "update" jak choćby focus peaking

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Makromaniak Zobacz posta
    Jak zwykle OLYMPUS ma w głębokim poważaniu nabywców EM-5, czekających na jakieś sensowne "update" jak choćby focus peaking
    Niestety, ale to nie macie Ciebie czy nawet mnie w d...tylko zwykły marketing, chcesz nową funkcję kup nowy sprzęt. poprawka symboliczna, ale zawsze jet tak, że nowy firmware wprowadza drobnostki o których się nie wspomina, może to złudzenie? ale mam wrażenie, że nieco lepiej pracuje automatyczny balans bieli, szczególnie w sztucznym świetle, jest widoczna poprawa.
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

Jd
    Gość
    Przecież pisali , że te nowe softy do wszystkich OM-D to tylko pod kątem nowego szkła 40-100 f/2.8 .

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bart_1985 Zobacz posta
    Niestety, ale to nie macie Ciebie czy nawet mnie w d...tylko zwykły marketing, chcesz nową funkcję kup nowy sprzęt.
    Ty to po prostu ładniej nazywasz
    Mamy cię...bo już kupiłeś......

Tak na marginesie EM-1 dostał w poprzedniej nowelizacji firmware mnóstwo ciekawych rzeczy, w tym również nowości wprowadzone w EPL-7, a więc w modelu nowszym, ale niższym. W tamtym momencie EM-5 był w produkcji.......

I tu jest właśnie element, którym OLY mógł by nadrabiać dystans do czołówki (w sensie udziału rynkowego). DBANIE O KLIENTA.
    ale wolą tylko bieżące zyski. A i tak użytkowników E-systemu zostawiają na mieliźnie. Już swoje wydali i się nie liczą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar szafir51
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    223
    Moja galeria
    może to kwestia procesora? e-m10 czy e-pl7 mają już nowsze procesory True Pic VII (takie jak w E-M1) a mimo wszystko przy włączeniu focus peeking wyświetlanie dość mocno zwalnia, podobnie w przypadku włączenia niektórych filtrów foto. Być może na E-M5 i procesorze True Pic VI byłoby niemożliwe albo mało komfortowe w użytkowaniu?

w każdym razie jestem pewien, że niedługo czeka nas wszystkich jeszcze jedna aktualizacja firmware umożliwiająca współpracę z Olympus Capture dla pozostałych aparatów (póki co tylko E-M1)

Awatar Makromaniak
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez szafir51 Zobacz posta
    może to kwestia procesora? e-m10 czy e-pl7 mają już nowsze procesory True Pic VII (takie jak w E-M1) a mimo wszystko przy włączeniu focus peeking wyświetlanie dość mocno zwalnia, podobnie w przypadku włączenia niektórych filtrów foto. Być może na E-M5 i procesorze True Pic VI byłoby niemożliwe albo mało komfortowe w użytkowaniu?
    Działasz jako advocatus diaboli
    Focus peaking pojawił się bodaj w 2011, poza tym W trybie art EM-5 bardzo sprawnie zaznacza ostre krawędzie, co jest własnie uzywane jako namiastka FP......