Jako standard? Tak.Zamieszczone przez geo
Jako standard? Tak.Zamieszczone przez geo
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
czy ktos wiec cos na temat dostepnosci tego obiektywu w USA... akurat do czerwca przebywa tam moja rodzina i chcialem ich prosci o zakup... ale od ok. 2 miesiecy nie ma go w sklepach (adorama.com bhphotovideo.com) gdzie kosztował ~800$.
Zaprzestali jego produkcji czy jak ???
Musisz tu polować http://www.bhphotovideo.com/c/produc...4_Leica_D.htmlZamieszczone przez poPe78
często się pojawia ale znika z magazynów w kilka godzin![]()
Polecam ebay.com i zakup w Japonii. Sprowadziłem taki w zeszłym tygodnu. Cała operacja trwała 4 dni. Ceny podobne do tych w USA.
Na BH mam ustawione powiadomienie o dostepnosci... tak samo na Adorama.com ale od co najmniej miesiaca ciszaZamieszczone przez C+
![]()
O powiadomieniu zapomnij
ja miałem ustawione i nic,,, powiadamia ciebie dopiero gdy przez tydzień nikt nie wykupi bieżącego zapasu...
trzeba sprawdzać czy jest ...
proponuje codziennie
mi się tak udało...
Kup na e-bay w Japonii z wysyłką do USA, do tej twojej rodziny, i niech ci prywatnie przywiozą lub wyślą do PL. Ryzyko najmniejsze, a koszt niewiele większy niż w Adoramie lub B&H (nawet, jeśli kupisz tam bez TAX). Dolar jest tani, ale nie wiadomo, na jak długo. Nie wiadomo też, kiedy 'rzucą' te szkła, ani czy cena będzie ta sama (dolar tani...). Warto czekać i ryzykować?Zamieszczone przez poPe78
Na Adoramie możesz też 'kupić z góry' (ściągają kasę z karty dopiero wtedy, gdy mają dla ciebie towar), czyli po prostu zapisać się do kolejki. Do czerwca daleko, więc szansa jest spora.
BTW na allgro wisi jedna![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Czy ktoś porównywał ten obiektyw z SIGMA 30/1,4?