F1,8 - nie przeszedł rozmiar![]()
F1,8 - nie przeszedł rozmiar![]()
Hmmm nie jest to zachwycające :/
Miękko jakoś...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
to jest f:1,4 Go jest papierowe...wstawiam zdjęcia przy pełnej dziurce.. bo po to się takie szkło kupuje.....
więc to są często iso 400, z E-1, nie wyostrzane,,,,
Daj jakąś modelkę...Zamieszczone przez andytown
Twarz, ew popiersie... Wyostrzoną na oczka.
(Przy zastanym)
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
łaaa... tutaj to kopa widać...Zamieszczone przez celebrity plus
edit: jednak zerknijcie na porównanie tej leici z jej dalemierzową kuzynką ;p
Dostałem to szkiełko na parę dni, więc postanowiłem wrzucić coś więcej z niego niż ostatnio:
Uprzedzając pytania, fotografowany obiekt... pracuję nad zdjęciami do pewnej większej publikacji i z tej racji trochę czasu spędzam ostatnio wśród różnej masy zabytków, dlatego mając pół godziny przerwy zaimprowizowałem coś, a Wy sami oceńcie, czy będzie to przydatne...
pierwsza seria z krucyfiksem, robione od f 1,4 do f 16 na iso 100 w raw, ze statywu na samowyzwalaczu, wywołane w LR standardowymi ustawieniami, pełny rozmiar jpg bez żadnych kosmetycznych poprawek, ostrość ustawiana AF na twarz Chrystusa, krucyfiks jakieś 65-70 cm od przedniej soczewki obiektywu, pierwsza świeca 70 cm za krucyfiksem, a druga jakieś 40 cm za wcześniejszą... tło (ołtarz) jakieś 4-5m od aparatu... niestety późna pora, a światło zastane z okna kaplicy...
druga seria z córką, robione od f 1,4 do f 10 na iso 200 w raw, ostrość na oczy (mam nadzieję, strasznie ruchliwe dziecko![]()
)wywołane w LR standardowymi ustawieniami, pełny rozmiar jpg bez żadnych kosmetycznych poprawek
wszystkie zdjęcia z opisaną przesłoną są w poniższym katalogu, po wejściu na zdjęcie można ponad nim wybrać przycisk "ALL SIZES" i tam jest oryginał, natomiast w info po prawej na dole jest odnośnik pod nazwą modelu aparatu "MORE PROPERTIES" i tam jest pełny exif do wglądu:
Tests (Testy)Â : un album sur Flickr
przez najbliższe kilka dni, można wejść bezpośrednio, przez stronę główną, bo zdjęcia dodawałem chronologicznie i nic nowego nie wrzucałem
http://www.flickr.com/photos/bikeart/
pozdrawiam
No! wreszcie jakieś konkretne sample
CO tak Cicho?
Bo jakieś fotografie by się przydały a nie testy... kogo interesują testy???Zamieszczone przez grizz
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
Przeoczylem
Niesamowicie ostre jest to szkiełkoI to już od pełnej dziury.
Tylko ta cena...