Jakie lustrzanki brać pod uwagę do zdjęc w klubach?
Świetnie gdyby miały ruchomy ekranik i wyzwalanie lamp z body.
Jakie lustrzanki brać pod uwagę do zdjęc w klubach?
Świetnie gdyby miały ruchomy ekranik i wyzwalanie lamp z body.
kiedyś GH2, 45 1.8, Metz 44. teraz 6D, 24-70 2.8 ll, YN 568EX, YN 622C
mój facebook
A jaki format matrycy ?
W Nikon D7100, Nikon D610, Canon 70D, Canon 6D.
Przy czym 6D potrzebuje dodatkowej lampy lub sterownika do wyzwalania innych lamp.
Canon 700D też ma funkcje wyzwalania lamp za pomocą wbudowanej lampy.
W żadnej lustrzance AF w trybie live view nie będzie tak dobry jak gx7. Jeśli chcesz lustrzankę do fotografii w klubach to nastaw się raczej na używanie wizjera optycznego.
A czemu ma coś zastępować GX7? Co w tym bezlusterkowcu Tobie nie pasuje ?
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
mój facebook
70D mi podpasił, 6d za drogo już
mój facebook
A to widziałeś?
http://www.dxomark.com/Cameras/Compa...___953_895_865 ?
Może warto rozważyć tego Nikona?
---------- Post dodany o 10:06 ---------- Poprzedni post był o 10:03 ----------
1800zł + dodatkowy sterownik do lampy (lub lampa, ale chyba 6D steruje też za pomocą takiej małej dość taniej lampki - nie pamiętam nazwy - a nie tylko 580EXII, więc koszt może być nieduży)
Sam bym wolał dołożyć do 6D, albo poszedł w kierunku Nikona (i to mimo złych doświadczeń z tym systemem)
korekta : pelikan sugerował że potrzebuje odchylanego ekraniku - 6D odpada, podobnie jak D7100.
Może bym zaproponował rozwiązanie budżetowe - czyli stare dobre D5100? jak komuś się niechcący drink na aparat rozleje to strata wielka nie będzie. AF choć dosyć prosty to powinien dać radę. Nie wiem jak wspomaganie / sterowanie lampami.
Odchylany ekranik - fajna sprawa, ale da się bez niego żyć. Problem z nim jest tylko taki że oprócz SLT Sony to każda inna lustrzanka ma upośledzony AF przy używaniu tego ekranika.
D5100 nie ma funkcji sterownika lamp wbudowanej - tzn. potrafi sterować ale tylko z lampą zewnętrzną.Może bym zaproponował rozwiązanie budżetowe - czyli stare dobre D5100? jak komuś się niechcący drink na aparat rozleje to strata wielka nie będzie. AF choć dosyć prosty to powinien dać radę. Nie wiem jak wspomaganie / sterowanie lampami.
Do tego ma dość średni wizjer - dlatego swego czasu wybrałem D90 zamiast niego.