Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 126

Wątek: pojechali po E-xxx

| OlyJedi Awatar absolon
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez leodan
    Dużo ludzi mając kompakt danej firmy , kupuje też lustro tej samej firmy . Chociaż bywają wyjątki.
    np. ja miałem małpkę Canona a teraz wiadmo
    Nie potrafię robić zdjęć z lampą
    ======= Kill City Kid =======

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez absolon
    Dużo ludzi mając kompakt danej firmy , kupuje też lustro tej samej firmy . Chociaż bywają wyjątki.

Nic nie wiadomo/nie widać/.
    Pozdrawiam LEO
    E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
    statyw Hakuba S-4500

| OlyJedi Awatar absolon
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez absolon

Nic nie wiadomo/nie widać/.
    hmm... wycięło mi informacje... już wiem jak to się stało - bawiłem się ostatnio i zmieniałem style Olyforum
    Nie potrafię robić zdjęć z lampą
    ======= Kill City Kid =======

| OlyJedi Awatar Zonk
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    hmm .. a ja to jednak trochę inaczej dużo widzę

osoby przechodzące z kompaktów na lustra można w zasadzie podzielić na 2 grupy:

- takich dla których kompakt jest już pewnego rodzaju ograniczeniem i szukają czegoś więcej
    - takich co kupują lustro bo stało się "modne" .. poza tym jest większe, lepsze i w ogóle samo robi zdjęcia

ta 2 grupa jest praktycznie stracona, zresztą trzeba dużo nerwów żeby takiemu coś wytłumaczyć.. w naszym kraju to dla większości z nich Aparat = Canon ( akurat byłem niedawno świadkiem takiej "rozgarniętej" rozmowy w autobusie przez komórkę ) ew. czasami niektórzy zdają sobie sprawę z istnienia Nikona ale o Olympusie albo innych to już mało kto cokolwiek słyszał ..

natomiast ta 1 raczej się już trochę na rzeczy zna i sporo poszuka zanim się na coś zdecyduje .. i raczej nie będzie patrzył po gazetkach typu Super Express Fotografów..

a marketing Olympusa .. mi tam się ostatnio podoba.. ciężko w tej chwili wejść na jakąś stronę branżową żeby nie było informacji o E-3 i o prezentacjach dla prasy albo coś .. a jak to niektórzy mawiają .."nie ważne jak mówią, ważne żeby mówili"

ps. sam się "przerzuciłem" z kompaktu innej marki

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Marketing , marketing , teraz Nikon wciska reporterom D3/na próbę /.
    Pozdrawiam LEO
    E-1 , 40-150 , Helios MC 44M-4 , Pentacon 4/200 , Metz 48AF-1 ,
    statyw Hakuba S-4500

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Faktem jest, ze znakomita wiekszosc kupujacych w zyciu nie slyszeli nazwy Olympus i tu wina lezy po stronie firmy. Ci, ktorzy slyszeli bardzo czesto uznaja go za dziadostwo bo Nikon/Canon to jedyna sluszna marka ;] I tu juz wchodzi do akcji nawet takie pisemko bo mimo wszystko robi Olkowi kolo tylka.

Jesli E-3 zostanie zjechane i wypadnie gorzej niz aktualne nowosci to predko sie "marketingowo" firma nie podniesie.

szpila9 z szacunkiem dla klientow czy ludzi z MM? ;] Wbrew pozorom ci "smieszni" panowie znaja sie na rzeczy(naturalnie nie wszyscy). Mam kilku znajomych, ktorzy fotografuja na zlecenie dla gazet, robia wystawy etc a na codzien pracuja wlasnie w MM. czy sa gorszymi znawcami niz pan z Eosem 350 i kit obiektywem robiacym fotki na slubie "do kotleta" ? (to akurat doswiadczylem i bylem szczerze zdziwiony ;p).

ps. pozostaje czekac na testy e-3 i nastepcow 410 i 510 bo pewnie dawno sa zaprojektowani :P

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lailonn
    Faktem jest, ze znakomita wiekszosc kupujacych w zyciu nie slyszeli nazwy Olympus i tu wina lezy po stronie firmy. Ci, ktorzy slyszeli bardzo czesto uznaja go za dziadostwo bo Nikon/Canon to jedyna sluszna marka ;]
    heh AFIR to przy rozpoznawalności marek Kodak zostawia w daleko nikona... i chyba canona też
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar szpila9
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Faktem jest, ze znakomita wiekszosc kupujacych w zyciu nie slyszeli nazwy Olympus i tu wina lezy po stronie firmy. Ci, ktorzy slyszeli bardzo czesto uznaja go za dziadostwo bo Nikon/Canon to jedyna sluszna marka ;] I tu juz wchodzi do akcji nawet takie pisemko bo mimo wszystko robi Olkowi kolo tylka.

Jesli E-3 zostanie zjechane i wypadnie gorzej niz aktualne nowosci to predko sie "marketingowo" firma nie podniesie.

szpila9 z szacunkiem dla klientow czy ludzi z MM? ;] Wbrew pozorom ci "smieszni" panowie znaja sie na rzeczy(naturalnie nie wszyscy). Mam kilku znajomych, ktorzy fotografuja na zlecenie dla gazet, robia wystawy etc a na codzien pracuja wlasnie w MM. czy sa gorszymi znawcami niz pan z Eosem 350 i kit obiektywem robiacym fotki na slubie "do kotleta" ? (to akurat doswiadczylem i bylem szczerze zdziwiony ;p).

ps. pozostaje czekac na testy e-3 i nastepcow 410 i 510 bo pewnie dawno sa zaprojektowani :P
    Ale ja nigdzie nie nazwałem ich śmiesznymi - ani tych z MM ani Klientów. To nie wina ludzi pracujących w MM ani Klientów, że nie znają się na parametrach aparatów!!!

To tylko wina pisemek, które chcą kreować się na obiektywne, a takie nie są!
    To one robią nam - Klientom - wodę z mózgów.

A wśród sprzedawców napewno są fachowcy - tego też doświadczyłem w MM Warszawa - gość wiedział dużo więcej ode mnie, ale ogólnie w MM to wyjątki.

Wracając do sedna - pisemka robią czarny PR Olympusowi - to fakt.
    Olympus powinien z tym walczyć - to też fakt.
    E-300 / 14-45; 40-150, FL-36

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    W MM zwyczajnie, mają wytyczne co ma zejść i tak doradzają.

The z00m
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski
    W MM zwyczajnie, mają wytyczne co ma zejść i tak doradzają.
    Wciskają to co mają w ofercie. Jak E-410 oraz E-510 będą na magazynie też będą je wciskać

ps. pozostaje czekac na testy e-3...
    E-3 zostanie w większości przypadków zjechany, a winę za to ponosi wyłącznie Olympus. Pozycjonują E-3 jako puszkę profesjonalną, a matryca w nim jest bardzo przeciętnej jakości. Fajna puszka dla zaawansowanego amatora pod warunkiem, że nie jakość obrazu jest decydującym kryterium wyboru.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów