Strona 13 z 13 PierwszyPierwszy ... 3111213
Pokaż wyniki od 121 do 126 z 126

Wątek: pojechali po E-xxx

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Wielkiego problemu nie ma, trochę wolniej się pisze i to by było na tyle. Przyzwyczajenia potrafią rozleniwić. Nie stosowanie ogonków jest tak powszechne iż zaryzykuje stwierdzenie, że więcej osób pisze bez ogonków niż z nimi. Na tym forum skala problemu jest dużo mniejsza niż gdzie indziej. Bez wątpienia da się odczuć, że fora gdzie ogonki są rzadko spotykane mają niższy poziom (merytoryczny czy też kultury). Dlatego to tylko plus dla naszego forum

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Szanowni przedpiscy!
    Wole pomyslowy precyzyjny i dowcipny jezyk polski w zakresie stylu, syntaktyki i skladni , niz zwracanie uwagi na znaki diakrytyczne. W komorkach tez ich nie uzywacie - chyba ze sie myle? W swiatku informatycznym nieuzywanie ogonkow ma troche kultowy charakter - ma to zwiazek z ciaglym brakiem jednolitych standardow kodowania i niemoznoscia przewidzenia, jak nasze ogonki widzi ktos po drugiej stronie swiata z innym OS.
    Kazdy informatyk i administrator wie, ze jedyny ratunek to czesto znajomosc komend z linii prompt, a nie klikanie myszka tak, jak brak ogonkow zamiast ich uzycie np. w nazwach plikow, ktore podczas padu dysku nie daja sie odzyskac.

Mam wielki szacunek dla jezyka polskiego i jego urody, ale nie ratujmy go męcząc ogonki w necie!
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wole pomyslowy precyzyjny i dowcipny jezyk polski w zakresie stylu, syntaktyki i skladni , niz zwracanie uwagi na znaki diakrytyczne. W komorkach tez ich nie uzywacie - chyba ze sie myle?
    W komórce nie mam klawisza alt.

W swiatku informatycznym nieuzywanie ogonkow ma troche kultowy charakter - ma to zwiazek z ciaglym brakiem jednolitych standardow kodowania i niemoznoscia przewidzenia, jak nasze ogonki widzi ktos po drugiej stronie swiata z innym OS.
    Stek bredni. Tak było jedynie na ircu i w konsoli, wszędzie indziej za contentem idzie opis kodowania.

Kazdy informatyk i administrator wie, ze jedyny ratunek to czesto znajomosc komend z linii prompt, a nie klikanie myszka tak, jak brak ogonkow zamiast ich uzycie np. w nazwach plikow, ktore podczas padu dysku nie daja sie odzyskac.
    Nie ucz ojca...
    Po to wymyślono standardy kodowania, żeby używać ogonków.
    Fuji S5 Pro

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Szanowny mathu! Wypraszam sobie 'stek bredni' !
    Gratuluje dobrego samopoczucia w branzy! Jakkolwiek teoretycznie masz racje, to praktyka nie jest chyba Twoja mocna strona. Kultura rowniez.

Mam inne odczucia i zapewniam, ze niekoniecznie powinienes czuc sie ojcem w dyskusji ze mna.

Nie chce byc zlosliwy, dlatego przerywam na tym dyskusje, szczegolnie w sytuacji poslugiwania sie przez Ciebie insynuacjami a nie argumentami. Nie bede dyskutowal na tym poziomie.

Dziekuje za uwage i pozdrawiam zyczac sukcesow w branzy.
    Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
    http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziobolek

Lucca - a jaki masz z tym problem. Może nie wiesz kiedy trza użyć ogonków???

Ja też mieszkam poza granicami Polski, jednakże staram się pielęgnować, a nie kaleczyć mój język ojczysty.
    I jak widzisz nie ma z tym najmniejszego problemu.

Sorki za OT. Ale jak słyszę takie wymówki to... bez komentarza!

Pozdrówka!
    Kiedy uzyc to wiem ,Jednak na mojej klawiaturze nie ma klawiszy z polskimi ogonkami.
    A czy tak trudno zrobic klawiature odpowiednia do polskich liter Chetnie kupie.

Ps:chcialem wstawic fotke do naszego nowego konkursu,jednak w tytule mialem polskie znaki,zmiana na bez polskich zmieniala mi tytul -wiec nie wstawilem.

Wez tez pod uwage,ze sa ludzie,ktorzy maja tylko jedna sprawna reke i samo focenie dla nich to juz trudnosc.Wciskanie wiecej niz jednego klawisza rownoczesnie oddalonych bardziej niz zasieg palcow jest czasem niemozliwy.

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca
    Wez tez pod uwage,ze sa ludzie,ktorzy maja tylko jedna sprawna reke i samo focenie dla nich to juz trudnosc.Wciskanie wiecej niz jednego klawisza rownoczesnie oddalonych bardziej niz zasieg palcow jest czasem niemozliwy.
    Jeżeli potrafisz to udowodnić (oczywiście na priv) uwzględnię specyfikę twojego położenia i dostaniesz dyspensę. Nie mam zamiaru dyskryminować osób niepełnosprawnych. Miałem okazję poznać zresztą kilku ludzi z poważnymi problemami, którzy wbrew wszystkim przeciwnościom losu fotografowali.

Edit: OK, masz dyspensę, naprawdę potrafię zrozumieć, problemy użyszkoników, musze jednak dbać o jakość forumowych wypowiedzi.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów