luca , nie wydaje mi się. Mnie to nie przeszkadza. Oczywiście decyzja, nie należy do mnie, ale gdyby tak było to zakrawałoby o skandal. Tu raczej chodzi o poszanowanie rodzimego języka z czym tez się również zgadzam
luca , nie wydaje mi się. Mnie to nie przeszkadza. Oczywiście decyzja, nie należy do mnie, ale gdyby tak było to zakrawałoby o skandal. Tu raczej chodzi o poszanowanie rodzimego języka z czym tez się również zgadzam
/*...................*/
/* ...........................*/
Sprzedawca też człowiek. Jedni chwalą inni nie. O ile nad preferencjami sprzedawców może "popracować" Olympus o tyle z klientem już gorzej. Sprzedawca MOŻE przekonać kogoś kto przyjdzie do sklepu i wypyta. Jednak jak piszecie ci są leniwi, nie mają pojęcia o sprzęcie, bo są przeniesieni z tosterów i wolą inne marki bo dostają smycze a Olympus nie daje "reklamówek". Jeśli więc jakiś sprzedawca poleci już te markę, to ewidentnie będzie chciał wepchnąć złom byle tylko pozbyć się dziadostwa ze sklepu.O ile w pojedynczych sklepach zdarza się sprzedawca który zachęci klienta do Olka, to w MM taki przypadek graniczy z cudem...
Ciekawe ilu z Was z powodu swojego "fachowego" podejścia i chęci wsparcia marki reaguje na takie tematy:
http://www.digart.pl/forum/temat/502...pus_E-510.html
http://www.digart.pl/forum/temat/310...pus_E-400.html
http://www.digart.pl/forum/temat/482...ympus_E-3.html
http://www.digart.pl/forum/temat/412...Nikon_D40.html
Cóż, zacznę kasować twoje listy i sam uznasz, czy to niezbędne do uczestniczenia w dyskusji na forum. Skoro nie masz kontaktu z językiem, może przydało by się trochę przypomnieć zarówno ortografię jak i gramatykę?Zamieszczone przez lucca
Punkt 9 regulaminu nie nakłada obowiązku pisania po polsku, ale daje moderatorom swobodę w interpretacji intencji autora. Rozumiem sporadyczne pytanie w polskawym, ale jak chcesz dyskutować, postaraj się! W kraju w którym mieszkasz co prawda przeprowadzono reformę językową, jednak o ile mnie pamięć nie myli, Niemcy bardzo dbają o swój język?
Nie wiem jaki masz system operacyjny, ale przestawienie klawiatury (jak masz wgrany skrypt językowy PL) to naciśnięcie jednoczesne lewego Shift i Alt).
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Digart zalatuje mi tanim klonem deviantarta
Wypowiedzi które podlinkowałeś raczej świadczą o tym ze ludzie wpadają w pewien system i wszystko inne traktują jak shit. Częściowa winę za podejście z dystansem do 4/3 również powoduje fakt ze rynek wtórny szkieł jest dosyć ubogi.
Radku Jeronimo też nie stosuje "ogonków"Zamieszczone przez RadioErewan
Będziesz konsekwentny
![]()
![]()
Firma w której pracuję , chcąc szkolić sprzedawców z różnych sieci handlowych w skutecznym i fachowym marketingu na rynku naszych wyrobów, stworzył specjalne centrum szkolenia, w którym przez prawie cały rok szkolone są grupy reprezentantów.
Poznają oni na koszt firmy wyroby i praktyczne sposoby zastosowań.
Jest to jedna z form promocji własnych wyrobów w formie warsztatowej i firmy z branży foto pewnie także czeka taka forma pozyskiwania przedstawicieli handlowych.
A na koniec opiszę scenkę ,którą zaobserwowałem kilka lat temu na stoisku RTV w dużej sieci niemieckiej.
Nie było klientów więc kilku sprzedawców wspólnie się szkoliło z obsługi nowego sprzętu i poznawało jego parametry techniczne.
Zrozumiałem wtedy dlaczego każdy model stojący na półkach potrafią fachowo zaprezentować a prowizję mają od każdego sprzedanego modelu a nie od konkretnej marki i może w tym tkwi sukces-w fachowości i polityce płacowej.
stanisław
E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu
Dzisiaj miałem możliwość pomacania i pobawienia się dłużej E400 (spotkanie ze znajomym wielosystemowcem). Rozczarował mnie ten aparat w bardzo pozytywnym sensie. Prawdę powiedziawszy nie miałbym nic przeciwko temu, by i w moim systemi pojawiło się coś na kształt takiego mini lustra. Zdjęć co prawda nie robiłem, ale pod wzglęem ergonomii bardzo pozytywne odczucia - prawie jak pleśniak. Tylko ten wizjer... Z nasadką x1.2 odpowiadał mniej więcej wizjerowi z DLa / Kasetki.
A odnośnie tematu...
Pamiętam, gdy wchodził K10D. W Polsce był jeden egzemplarz z softem 0.3. Jedna z gazet wyźebrała (dosłownie) ten korpus, chcąć go opisać. Zastrzeżenie: nie publikować zdjęć i nie wypowiadać się na ich temat. Po czym mija miesiąc i ukazuje się w tej gazecie test luster, wraz z K10, z opisem, jaką to koszmarną jakość zdjęć ma Kadyszka.
Tego typu kwaitki zdarzają się i trwać będą. Wynika to w dużej mierze z faktu, że pismo - np. komputerowe - chcąc być bardziej atrakcyjne, tudzież nie mając pomysłów na inne zapełnienie rubryk, po prostu wkracza na sąsiednie, rzekomo pochodne, rejony. Dodatkowo - o czym wspominano już - testy sponsorowane, upodobania recenzentów... Trudno o obiektywizm - nic w tym nienaturalnego.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu co tam u Was w systemie. Średni chyba Pentax już odpuścił, K10D prosi się o upgrade chociażby dla przypomnienia o swoim istnieniu, segment setek tym bardziej potrzebuje odmłodzenia... coś u Was przycichłoZamieszczone przez Michu (Pentax)
![]()
Na początku nowego roku - więc miesiąc-dwa - ma odbyć się przełożona premiera K20. Co ciekawe, z prawdopodobnie 14MPxlową matrycą CMOS formatu APS-C. Wspomina się o ISO 50-3200, LiveView... Wraz z tym modelem pokaże się też następca Kasetki.Zamieszczone przez The z00m
Na razie to tyle. Zapewne do PMA będzie jużwszystko wiadomo.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Lucca - a jaki masz z tym problem. Może nie wiesz kiedy trza użyć ogonków???Zamieszczone przez lucca
![]()
Ja też mieszkam poza granicami Polski, jednakże staram się pielęgnować, a nie kaleczyć mój język ojczysty.
I jak widzisz nie ma z tym najmniejszego problemu.
Sorki za OT. Ale jak słyszę takie wymówki to... bez komentarza!
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"