Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Ostatnio edytowane przez Saboor ; 25.10.14 o 11:26
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Szykujecie sobie pokaz slajdow w jakims biurze????
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Sorki, ale chyba ogólnie wiadomo, że zdjęcie na ekranie monitora najlepiej wygląda w rozmiarze w jakim zostało wstawione. Mimo to nie widzę powodu aby wstawiać różne rozmiary bo ktoś ma w pionie rozdzielczość tylko 768 pix. Jest jeszcze pewnie sporo użytkowników monitorów mających 1024 pix w pionie to może jeszcze trzeci rozmiar
Poza tym w monitorze o 1080 w pionie aby obejrzeć zdjęcie o tym rozmiarze, z poziomu przeglądarki, trzeba wejść w jej tryb pełnoekranowy (F11) bo też będzie przeskalowane.
Co do EXIF też mam duże wątpliwości. Jak użyję dwu programów czy więcej to najczęściej informacja będzie tylko o jednym.
edit
Końcówkę Twojej wypowiedzi pominę milczeniem.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 24.10.14 o 23:45
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Nie. Chcemy by se każdy zrobił prywatny pokaz slajdów, ale tak, by obrazy w którymkolwiek bądź wymiarze nie przekroczyły wymiarów jego monitora. W pixelach.
---------- Post dodany o 23:51 ---------- Poprzedni post był o 23:43 ----------
Zgoda. A czy przeczytałeś #2?
Ostatnio edytowane przez jck ; 24.10.14 o 23:45
Pomijając końcówkę, która nie była adresowana bezpośrednio do Ciebie, a raczej jest odwołaniem do pomruków tu i ówdzie na forach w necie, w różnych wypowiedziach o potrzebie ochrony warsztatu, jakby nie można było dochodzić to podobnych wyników róznymi drogami i programami...
Po prostu sprawdź, myśmy sprawdzili. I mocno się zdziwili tym co zobaczyliśmy z jck... własnoocznie.
Zdobić dwie "odbitki" w zadanych rozmiarach to niewielka fatyga. A masz kotrolę nad obrazkiem, który ogląda nasz widz. Mój stacjonarny monitor ma 1600x1200 mnie jest naprawdę obojętne, ale np. mój tablet ma juz tylko wysokość ekranu 1080 tzw. fullHD, podobnie jak najczęściej uzywany laptop, to dziś jeden z 2 głównych dziś standardów w laptopach. Prosze tylko o szacunek dla oczu "konsumenta" pracy. To tak wiele? Dlaczego mamy pogorszać odbiór tym którzy mają słabsze maszyny do przeglądania forum, bo się nam nie chce drugi raz przeskalować już po zakończeniu pracy? To naprawdę chwilka przed komputerem.
---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post był o 23:51 ----------
Nie, myślimy, raczej na końcu przygotujemy dwa katalogi w każdym z rozmiarów do ściągnięcia przez zainteresowanych, by mogli sobie sami porównać rózne wyniki. Oczywiście każdy może to zrobić także sam dla siebie. W najlepszym dla siebie wymiarze.
Nie da się powklejać tu do wątka kilku galerii bo wtedy kiepsko to wszystko chodzi. Próbowałem kiedyś z dwoma przy FM-emie.
Ostatnio edytowane przez apz ; 25.10.14 o 00:50
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg