Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
Oj... widzę, że jak teraz wstawię niewyprostowaną fotkę, to jakbym puścił bąka w towarzystwie
---------- Post dodany o 20:34 ---------- Poprzedni post był o 20:06 ----------
Dobra Panowie andtor2, A56 - skończyły się żarty.
Proszę o przepis na tą zieleń na drzewach.
Jeśli chodzi o moją obróbkę to rozjaśniłem lokalnie (pędzlem korygującym w Lightroom) korony drzew i dodałem nieco koloru zielonego. Choć to dodanie koloru nie było jakieś duże bo już po rozjaśnieniu pojawiło się trochę zieleni. Nie chciałem też przesadzać. Zdjęcie zmniejszałem w PS Elements i tam jeszcze zauważyłem, że autokorekcja koloru dość dobrze wpłynęła na kolorystykę tego zielonego. Powieliłem w PSE warstwę i po autokorekcji koloru i dodaniu maski warstwy odkryłem tylko korony drzewek nie zmieniając kolorystyki w pozostałej części obrazka. Krycie warstw chyba miałem coś na poziomie 70% już nie pamiętam![]()
Ostatnio edytowane przez And.N ; 30.12.14 o 22:06
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
To ja jednak stwierdzam, że jeszcze za leniwy jestem na takie numery. Dzięki za opis.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Prawy klawisz, zmień nazwę, 12 znaków i enter???? Ja rozumiem, że wydaje się to kretyńskie, ale to jest dla was, byście mogli sobie porównać i wyszukać różnice.
Dla siebie do wątka mogę sobie wołać sam, nie muszę niczego udostępniać, zgrywać, przerzucać do drofboksa, wklejać linków....
Szkoda, że pozorna niewygoda i moje kretyńskie wymagania są przyczyną zaniechania...
Wielka szkoda, ale nie moja tylko potencjalnych uczestników...
Ostatnio edytowane przez apz ; 30.12.14 o 23:52
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro