Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 68

Wątek: Panasonic 20mm 1.7 w moich rękach

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Odp: Panasonic 20mm 1.7 w moich rękach

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    W tamten strój wlożysz najwyzej zapalniczke i kartę kredytową i ew. prezerwatywę w razie potrzeby, w moją kieszeń włożę portfel, latarkę i EPL-1 IR lub E-M5 z Lumiksem 20-stką bez problemu w razie potrzeby lub przerwy w robieniu zdjęć. W dodatkowym wizjerem juz mi się nie zmieszczą , ale co tam...
    Zamieniłeś torbę fotograficzną na ... spodnie? Ja niestety jak kolega luc4s nie mam pomysłu jak upchnąć E-M5 z jakimkolwiek obiektywem w jakichkolwiek spodniach jakie mam a używam różnych i bynajmniej z rurkami nie mają nic wspólnego.

Swoją drogą Czasami pojawiają się pytania na tym forum, jaki kupić obiektyw do świeżego body. Co Wy na to, żeby zawsze pytać najpierw jegomościa, jakimi spodniami dysponuje? Ot tak pół serio pół żartem dla rozluźnienia.
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez osiem1984 Zobacz posta
    .... Co Wy na to, żeby zawsze pytać najpierw jegomościa, jakimi spodniami dysponuje? Ot tak pół serio pół żartem dla rozluźnienia.
    rozluźnianie w spodniach to śmierdząca sprawa
    Ostatnio edytowane przez Jan_S ; 23.10.14 o 09:58 Powód: ort.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Bo to sie gustowne dresiki tudziez bojowki nosi

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar osiem1984
    Mieszka w
    Warszawa (aktualnie Młochów pod Warszawa)
    Siła reputacji
    98
    Moja galeria

Jesienią dresiki są nie do zastąpienia. Szelest, który dają pozwala idealnie kamuflować się wśród szelestów liści, opadłych na ziemię. Swoją drogą wyobraźcie sobie taki obrazek - fotograf niczym kowboj z bojówkami a w nich dwa peny niczym rewolwery i pytanko - komu pstryknąć ślubne zdjęcie
    Fotografuję OM-D EM-5 II, mZD 12-40 2.8, mZD 45 1.8, mZD 75-300, mZD 60 2.8 macro, Samyang Fisheye 7.5

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Zamieniłeś torbę fotograficzną na ... spodnie?
    A co w tym dziwnego? Może niekoniecznie zamienić torbę foto na cokolwiek, ale mały aparat najwygodniej IMHO nosić właśnie w kieszeni kurtki, spodni itp. Ja często przewożę aparat w kieszonce na plecach koszulki/kurtki rowerowej. OMD ma ten nieszczęsny "pryzmat", Peny nosić wygodniej. E-PM2 z takim Lumixem 20/1.7, a jeszcze lepiej 14/2.5 to jest cudownie mobilny sprzęt.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Zamieniłeś torbę fotograficzną na ... spodnie? Ja niestety jak kolega luc4s nie mam pomysłu jak upchnąć E-M5 z jakimkolwiek obiektywem w jakichkolwiek spodniach jakie mam a używam różnych i bynajmniej z rurkami nie mają nic wspólnego.

Swoją drogą Czasami pojawiają się pytania na tym forum, jaki kupić obiektyw do świeżego body. Co Wy na to, żeby zawsze pytać najpierw jegomościa, jakimi spodniami dysponuje? Ot tak pół serio pół żartem dla rozluźnienia.
    Chodzę w takich turystycznych z Decathlonu, maja dwie całkiem pojemne kieszenie, ale głównie na aparat i obiektywy użuwam taki płaski plecak od Olympusa. Byl kiedys na wysprzedaży.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar PanMarecq
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Kolejna część.Tym razem zapraszam na odcinek zatytułowany "OlyTalibowie : Na szlaku Bandingu naleśnikowego" .

Do tego testu zabrałem aparat z obiektywem do samych ciemnych czeluści, gdzie to ponoć się nigdy zdjęć nie robi(uderzając do wszelkich dyskusji na temat przydatnego wysokiego iso w mikrusach i argumentacji "ale po co komu takie duże iso,skoro tam i tak jest za ciemno,bo tylko płomień świecy daje światło" czy jakoś tak tam to brzmi.) Mam nadzieję,że nie zlinczujecie mnie za selfie(chociaż po reklamach epl7 pewnie tak się widzi większość użytkowników naszego systemu) i za delikatne niedoświetlenie,nie chciałem po prostu przepalić. Pierwsze zdjęcie jest na iso1600,drugie na 3200 czwarte na ostatnim nieprogramowalnym Iso czyli 5000.

Miłych poszukiwań!

PA241821.ORFPA241822.ORFPA241823.ORF
    Reaktywowany blog: mtwarowskifoto.blogspot.com

Awatar Bart_1985
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Oglądając filmy reklamowe nowego PENa, przedniego też pewnie to dotyczy to aparat dla szafiar i znawczyń mody...dziwnie się czuję nim fotografując.
    Szkoda, tego modelu też to dotyczy, obiektyw fajny, ale użyteczne ISO kończy się na 1600,...
    Pasjonat amator
    Olympus E-PL5 14-42mm + 40-150mm +1.8/45mm +9mm/8
    Sony SLT A35 18-55mm + 50mm/1.8

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez PanMarecq Zobacz posta
    Kolejna część.Tym razem zapraszam na odcinek zatytułowany "OlyTalibowie : Na szlaku Bandingu naleśnikowego" .

....

Miłych poszukiwań!

PA241821.ORFPA241822.ORFPA241823.ORF

powiem tyle - jak masz TAKI egzemplarz 20stki to go szanuj i tanio nie sprzedawaj.
    Szukam linka do "Autobana"
    ---
    "Do Zobaczenia"

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Dobra robota!
    Banding widać chyba bardziej niż w E-M10, piszę chyba bo bardzo rzadko fotografowałem w takich warunkach.
    Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    powiem tyle - jak masz TAKI egzemplarz 20stki to go szanuj i tanio nie sprzedawaj.
    A co w nim takiego szczególnego?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook