Chceta do testow?Jak chceta to biesztaZałącznik 132587
Jak kto ma inne niech daje.
Czesto sie przydaje takie cos,nawet by uciac dyskusje.
Pamietac nalezy,ze tylko do uzytku prywatnego.
Chceta do testow?Jak chceta to biesztaZałącznik 132587
Jak kto ma inne niech daje.
Czesto sie przydaje takie cos,nawet by uciac dyskusje.
Pamietac nalezy,ze tylko do uzytku prywatnego.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Sam sobie niewierzę, ale szczere: dziękuję!
/ps. nie mogę dać +, pomożecie?![]()
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Mam inną, kiedyś fotografowałem coś takiego, Załącznik 132589
Ja korzystam z takiego, udostepnionego w necie przez Amerykanów:
Widzę, że dał ją Muminek.
Wydrukowałem sobie na samoprzylepnym papierze w A4 i ponaklejałem rogami na kawałku płyty wiórowej, Dobrze służy..
Ostatnio edytowane przez Karol ; 14.10.14 o 18:13
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
XZ-2; O-MD E-M10, mZ: 9-18mm, 25mm, 45mm, 75-300mm | Moje fotki - zapraszam do oglądania, komentowania, krytyki.
Ot zabawa dla hobbystów. Próbowałem nie spodobał mi się. Osobiście wolę zabrać szkło na całodniowy spacer i strzelać każdy wypatrzony kadr, a potem zobaczyć jak zdjęcia. Te tablice są Imho przydatne gdy kupujemy używany obiektyw i chcemy mieć pewność, że jest ok.
Careme, aparat na statyw i sprawdzasz poszczególne ogniskowe i wybrane wartości przysłony. Robisz zdjęcie i oglądasz w powiększeniu 1:1 jak się zachowuje obiektyw, jak rogi, jakie zniekształcenia itd. Nie baw się w to![]()
Acha i co złego to nie ja...
----
moje zdjęcia
Dzięki za podzielenie sie tablicami testowymiA gdyby ktoś chciał jeszcze parę innych - proponuję wpisać w wyszukiwarkę 'resolution test chart pdf' - trochę różnych się znajdzie.
Pozdrawiam!
Marek Wyszomirski (wyszomir@toya.net.pl)