Witam
Przesyłam kilka zdjęć do oceny (można kontentować bez hamulców jestem dużym chłopcem) chętnie poczytam rad bardziej doświadczonych.
Dodałem z winietą, dziękuję za tak pozytywną ocenę![]()
Witam
Przesyłam kilka zdjęć do oceny (można kontentować bez hamulców jestem dużym chłopcem) chętnie poczytam rad bardziej doświadczonych.
Dodałem z winietą, dziękuję za tak pozytywną ocenę![]()
Ostatnio edytowane przez Maciej44 ; 9.10.14 o 17:01
OM-1
Witaj z ceną to zawsze jest subiektywna ocena każdy pewnie da ci inne rady bo zrobiłby zdjęcie inaczej.
1. bardzo fajne zdjęcie.
2. jeszcze lepsze zdjęcie. Ja powtarzam ja bym może winiety dodał a środek kadru ciut rozjaśnił aby wyeksponować mordkę.
3 . szkoda uciętych nóg i czółek.
4 i 5 bardzo fajne, pewnie niektórzy będą woleli z większą GO ale mnie się podobają takie same mordki ostre
6. w mojej ocenie za mała głębia.
PS. numeruj zdjęcia będzie łatwiej komentować szczególnie jak jeszcze dorzucisz trochę fotek. Pozdrawiam.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
[QUOTE=kolba;1135536]Witaj z ceną to zawsze jest subiektywna ocena każdy pewnie da ci inne rady bo zrobiłby zdjęcie inaczej.
2. jeszcze lepsze zdjęcie. Ja powtarzam ja bym może winiety dodał a środek kadru ciut rozjaśnił aby wyeksponować mordkę.
3 . szkoda uciętych nóg i czółek.
Zmieniłem numerację zdjęć, duża mrówa niestety nie zmieściła się w kadrze (jutro spróbuję jeszcze raz), z winietą faktycznie nie daje tak po oczach i środek jest bardziej wyeksponowany.
OM-1
Odnoszę wrażenie, że tak na siłę kadrujesz w proporcjach 16:9 Nie zawsze pasują takie panoramiczne kadry. W 1 i 4 mz. nie pasuje taka proporcja boków. Brak nieco góry i dołu.
Najbardziej jak dla mnie to foto 4 i 5 choć szumek na nich dość spory.
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Na zdjeciu z biedronką nie widzisz szumu jak je powiększysz do rozmiaru w jakim wstawiłeś ? Robisz zdjecia w formacie 4:3 i później kadrujesz czy już w aparacie masz ustawione 16 :9 ?